Bilde fra inne i massivtrebygningen Finansparken. Foto.

Finansparken – prisvinnende byggverk i massivtre

Finansparken i Stavanger er et av Europas største næringsbygg i massivtre. Bygget mottok prisen for Årets bygg og Årets trebygg i 2019.

Innvendige veier i bygget. Foto.

Bygget er oppført av Veidekke i totalentreprise for byggherre Finansparken AS.

Fasadeillustrasjon av Finansparken. Illustrasjon.

Bygget er tegnet av Helen & Hard og Saaha Arkitekter.

Nybrottsarbeid innen massivtre og limtre 

Det prisvinnende trebygget er hovedkontoret til Sparebank 1 SR-Bank, og ligger i Bjergsted i Stavanger. Juryen trekker blant annet frem nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg, der alle sammenføyninger er gjort i tre.

Fakta om prosjektet

  • Oppført av Veidekke i totalentreprise for byggherre Finansparken AS.
  • Tegnet av Helen & Hard og Saaha Arkitekter.
  • Kontraktssummen, med justeringer, var på 450 millioner kroner (eks. mva).
  • Sju etasjer over bakkenivå og tre under. Samlet areal er på 22 800 kvadratmeter.
  • Byggestart var i november 2016. Stod ferdig 1. oktober 2019.

Årets Bygg er en gjennomføringspris

Juryen har gått gjennom flere hundre prosjekter før den kom frem til de nominerte til årets kåring. Årets Bygg er en gjennomføringspris hvor alle aspekter blir tillagt stor vekt.

- Dette omfatter blant annet at prosjektet har en dokumentert fremragende gjennomføring med hensyn til blant annet seriøsitet, samarbeid i byggeprosessen, innovasjon, god byggeskikk/arkitektur, HMS og miljø og selvsagt en god kvalitet på sluttproduktet, forteller juryleder Kjersti Folvik.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Stavanger har fått ett av Europas største næringsbygg basert på tre i bærekonstruksjonene. Av fagfolk bli prosjektet regnet for å være nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg. Alle sammenføyninger er gjort i tre, blant annet trenagler og spesielt utviklede detaljer. Bruk av bøk LVL i sterkt påkjente konstruksjoner. Utradisjonelle løsninger på fordeling og styring av luft og varme. Sertifisert til BREEAM Excellent. Et unikt prosjekt, god prosess og prosjektgjennomføring, godt samarbeid mellom alle parter. En arkitektonisk «wow» effekt. Brukerne er meget godt fornøyd.»

Les mer om Årets bygg 2019

Les mer om Årets trebyggeri 2019

 

Et unikt prosjekt, god prosess og prosjektgjennomføring, godt samarbeid mellom alle parter. En arkitektonisk «wow»-effekt.
Juryens begrunnelse

Kontakt oss