Vi tilbyr gratis bind og tamponger til ansatte

Veidekke skal i samarbeid med RedLocker tilby gratis bind og tamponger til ansatte på kontorer og bygg- og anleggsprosjekter i Norge og Sverige.

Disse dispenserne med gratis bind og tamponger blir installert på Veidekkes prosjekter i Norge og Sverige.

Samarbeidet med den svenske gründerbedriften RedLocker gjør det enkelt for Veidekke å tilby gratis bind og tamponger til alle ansatte. Totalt ruller vi nå ut over 200 bind- og tampongdispensere.

Dispenserne monteres på toaletter på alle Veidekkes faste kontorer i løpet av desember 2023. I tillegg har RedLocker utviklet en ny type dispenser som skal monteres på brakeriggene på våre bygg- og anleggsprosjekter.

I første omgang rulles disse ut til ca. 40 pilotprosjekter i Norge og Sverige.

For oss i Veidekke er det viktig å øke mangfoldet, og dette er et av tiltakene vi gjør for at alle skal føle seg velkomne hos oss. Det handler om å legge til rette for at alle skal kunne gjøre jobben sin på en god måte, og dette er jo noe vi egentlig burde gjort for lenge siden.
Jimmy Bengtsson, konsernsjef i Veidekke

Dispenseren inneholder gratis bind og tamponger og fylles automatisk opp ved behov.

Den svenske gründerbedriften RedLocker går nå for alvor inn på det norske markedet. Det som startet som et skoleprosjekt for fem år siden, med visjonen om at alle kvinner skal ha tilgang til gratis menstruasjonsbeskyttelse, har slått tydelig gjennom i Sverige. Nå står det norske markedet for tur.

RedLocker starter satsningen i Norge gjennom samarbeidet med Veidekke, og dessuten som nasjonal samarbeidspartner for håndball-VM for kvinner. RedLocker har nylig utstyrt håndballarenaer i Norge, Sverige og Danmark med tilgang til gratis menstruasjonsbeskyttelse for spillere og tilskuere.

RedLocker har tidligere også samarbeidet med norske skoler, kommuner og bedrifter – men samarbeidet med Veidekke er det største initiativet i Norge til nå.

Vi er stolte over å få muligheten til å introdusere RedLocker på det norske markedet sammen med et kjent selskap som Veidekke. Veidekke opererer i en fortsatt svært mannsdominert bransje, og derfor er det flott at de ønsker å se temaene kvinnehelse og arbeidsmiljø i sammenheng – også i Norge.
Liza Eriksson, grunnlegger og administrerende direktør i RedLocker