Bygger boliger for SKB i Stockholm

Veidekke skal bygge 128 nye kooperative utleieleiligheter i Hagastaden i Stockholm for Stockholms Kooperative Bostadsförening (SKB). Prosjektet Kvarteret Lysosomen er en totalentreprise til en verdi av SEK 295 millioner. Prosjektet har byggestart i tredje kvartal 2019, og innflytting er foreløpig planlagt til høsten 2022.

Kvarteret Lysosomen

Husene i Kvarteret Lysosomen bygges i opptil tolv etasjer med indre bakgård og næringslokaler på nederste plan. Etter byggestart i tredje kvartal 2019 skal først garasjen på plass. Deretter skal Stockholm by ferdigstille gaten, før selve bygningene oppføres.

– Vi er svært glade for å bli betrodd dette prosjektet og ser frem til et nært og involverende samarbeid med SKB. Kvarteret Lysosomen blir det femte prosjektet Veidekke utfører i Hagastaden. Vi trives her og er trygge på relasjonen både til byen og til prosjektene som pågår på eiendommene omkring, sier Gunilla Lindgren, avdelingsleder i Veidekke Bygg Bostäder Stockholm.

I 2025 skal bydelen Hagastaden stå ferdig med ca. 50 000 arbeidsplasser og 6 000 boliger. Hagastaden inneholder læresteder, bedrifter, forskningsinstitutter, sykehus, kafeer og restauranter, kultur- og servicebygg og parker – blant annet en av Stockholms største parksatsinger, som forbinder Hagastaden med Hagaparken. T-banestasjonen Hagastaden, med fire innganger, vil inngå i den nye «Gula linjen», som skal gå fra Odenplan til Arenastaden i Solna.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Gunilla Lindgren, avdelingsleder Veidekke Bygg Bostäder Stockholm, gunilla.lindgren@veidekke.no, +46 073-662 52 06
Arne Svensson, regionsdirektør i Veidekke Bygg Bostäder Stockholm, arne.svensson@veidekke.no, +46 070-512 14 90
Jimmy Bengtsson, konserndirektør/landsjef Veidekke Sverige, jimmy.bengtsson@veidekke.se, +46 070 537 91 10

For pressebilder, se www.flickr.com/photos/veidekke 

Abonner på meldinger fra Veidekke 

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 36 milliarder kroner, og halvparten av de 8 600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Kvarteret Lysosomen jpg