Bygger om Halden Storsenter

Veidekkes datterselskap Øst AS har av Halden kommunale pensjonskasse fått i oppdrag å bygge om Halden Storsenter. Det tidligere kjøpesenteret skal bli et kultur-  og flerbrukshus for byens innbyggere med blant annet kinosenter og bibliotek. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 130 millioner kroner ekskl. mva.

Halden Illustrasjon

Oppdraget omfatter detaljprosjektering og ombygging av Halden Storsenter fra kjøpesenter til flerbrukshus med kino, bibliotek, familiens hus, Halden frivillighetssentral, ungdomsklubb, Edderkoppen Gavemakeri og driftsfunksjoner. Prosjektet innebærer en total transformasjon og et betydelig områdeløft i tråd med Haldens byutvikling. Gjenbruk av eksisterende bygnings­masse er fremtidsrettet ressursbruk og et eksempel til etterfølgelse. Det totale arealet som skal ombygges utgjør i overkant av 11.500 BTA, av dette utgjør kinoen 1.500 m2 med tre topp moderne saler.

- Vi takker så mye for tilliten og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene om noen uker. Det er en stor glede og en ære å få et slikt oppdrag som vil bety så mye for mange av Haldens innbyggere når det står ferdig. Dessuten var det Veidekke som bygde Halden Storsenter for over 20 år siden, og da er det veldig hyggelig at vi som lokal aktør nå tar ombyggingen også, sier daglig leder Bård Degnes i Veidekkes datterselskap Øst AS.

Byggearbeidene starter i løpet av september med planlagt ferdigstillelse i oktober 2021.

 

For mer informasjon kontakt:
Daglig leder Bård Degnes i Øst AS, tlf 94 15 61 00, baard@ost.as  
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er omlag 39 milliarder kroner, og halvparten av de 8600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Halden_Illustrasjon jpg