Bygger vindkraftpark for Stena Renewable

Veidekke har fått i oppdrag av Stena Renewable å bygge fundamenter og veier til 47 vindturbiner i Tvinnesheda–Badeboda utenfor Åseda i Småland. Kontrakten er en totalentreprise utført i samspill, og kontraktssummen er ca. SEK 265 millioner. Prosjektet skal stå ferdig i desember 2021.

Vindpark Tvinnesheda

– Veidekke har kompetansen og organisasjonen som skal til for å bygge et stort vindkraftverk som Vindpark Tvinnesheda. I de senere årene har Veidekke bygget to vindkraftverk for oss, og vi er glade for å kunne realisere enda en vindpark med dem, sier Peter Zachrisson, administrerende direktør i Stena Renewable.

I oppdraget inngår å ferdigstille veier frem til alle vindturbinene samt tilhørende areal for kraner, lagring av turbinblader, m.m. Veidekke skal også bygge det interne strømnettet og gjøre grunnarbeid og støpe fundamenter for vindturbinene.

– Vi takker for tilliten vi har fått med dette spennende prosjektet. Å kunne bidra til å forbedre miljøet vårt gjennom å bygge ut svensk vindkraft er viktig for oss. Ved hjelp av samspill og en involverende arbeidsmåte skal vi dra nytte av alles kunnskap og finne de beste løsningene for prosjektet, sier Anders Johansson, anleggsleder i Veidekke Anläggning.

Stena Renewable investerer nå SEK 2,2 milliarder i Vindpark Tvinnesheda, som vil gi Uppvidinge kommune en total effekt på 210 MW. Prosjektet er gjort mulig gjennom samarbeid mellom vindkraftoperatører og netteieren E.ON samt et såkalt nettforsterkningslån fra Svenska kraftnät. Totalt vil 700 MW ny strømproduksjon kunne kobles til i området, som i dag har strømunderskudd.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Mats Nyström, VD Veidekke Sverige, tlf. +46 705 37 12 60

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og halvparten av de 8 600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Tvinnesheda jpg