header

Forskningssjef fra SINTEF til Veidekke

Berit Laanke (52) begynner i dag i som direktør for forretningsutvikling bærekraft i Veidekke Infrastruktur. Laanke kommer fra stillingen som forskningssjef i SINTEF, og har fra tidligere bred erfaring blant annet fra bygg- og anleggsbransjen som teknologisjef og prosjektleder.

Berit Laanke

- Jeg gleder meg til å starte arbeidet med å få fram nye forretningsmodeller for en grønn omstilling sammen med dyktige kollegaer i Veidekke Infra­struktur. Veidekke har forpliktet seg til å være klimanøytrale i 2045, og skal halvere alle klimagassutslipp innen 2030. Selskapet har en sterk posisjon i dag, og har allerede gjort mange gode valg som viser at vi er på rett vei. Så håper jeg at jeg kan bidra til å finne gode løsninger også fremover, sier Berit Laanke.

Berit Laanke har de siste 12 årene jobbet i SINTEF som forskningssjef for infrastruktur. I 2017 etablerte hun Nettverk for Grønn Anleggssektor og publiserte i 2021 rapporten «Veikart for grønn anleggssektor» sammen med kollegaer i SINTEF. Hun har tidligere erfaring med tunge byggematerialer fra Franzefoss og Unicon samt prosjektledelse fra Skanska. Laanke sitter som styreleder i Norwegian Electric Roads Cluster i tillegg til to styreverv i SINTEF.

- Jeg er veldig fornøyd med at Berit har takket ja til å bli en del av Veidekke Infrastruktur. Hun har både faglig tyngde og erfaring fra bransjen som vil hjelpe oss med å bli en mer aktiv del av klimaløsningen. Berit vil få en viktig rolle for å få hele verdikjeden til å jobbe sammen for å redusere utslipp ved materialbruk og innovative løsninger, spesielt i forbindelse med scope 3-utslipp som gjelder alle indirekte utslipp som følge av produksjonen, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.


For mer informasjon kontakt:
Direktør for forretningsutvikling bærekraft Berit Laanke, tlf 92 80 83 12, berit.laanke@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Berit Laanke jpg
Berit Laanke_høyde jpg