header

Milliardoppdrag i regjeringskvartalet

Veidekke har fått i oppdrag av Statsbygg å bygge kjeller under det nye regjeringskvartalet i Oslo. Oppdraget innebærer prosjektering og bygging av kjeller i to etasjer med omfattende grunn-, betong og tekniske arbeider. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 2,1 milliard kroner ekskl. mva.

Flagg

Veidekke inngikk en samspillsavtale om kjelleren med Statsbygg i oktober 2019 og har brukt tiden frem til nå på å videreutvikle prosjektet. Veidekke har i mellomtiden blitt godt kjent i området gjennom oppdragene med å rive to ødelagte regjeringsbygg og oppføring av et kjellerråbygg under D-blokka. Å ferdigstille dette råbygget inngår i det nye oppdraget i tillegg til å bygge nytt to-etasjes kjellerbygg på totalt 15.000 m2 under store deler av det nye regjeringskvartalet.

- Vi har hatt en lang og god samspillsfase med Statsbygg og involverte samarbeidspartnere hvor prosjektet har blitt gjennomarbeidet og planlagt for en optimal byggeperiode. Oppdraget passer også svært godt til vår kompetanse i anlegg- og byggevirksomheten med omfattende arbeider i grunnen, bygging av betongkonstruksjoner og styring av tekniske underentreprenører. Vi takker for tilliten og gleder oss til å være med på å gjenreise regjeringskvartalet, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Byggearbeidene er planlagt fullført i februar 2025. Les mer om det nye regjeringskvartalet her: https://www.statsbygg.no/prosjekter-og-eiendommer/nytt-regjeringskvartal
 

For mer informasjon kontakt:
Øivind Larsen, konserndirektør i Veidekke, tlf 90 58 23 51, oivind.larsen@veidekke.no
Neal Nordahl, direktør Veidekke Anlegg, tlf 90 92 44 64, neal.nordahl@veidekke.no
Helge Dieset, kommunikasjonssjef i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no 

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Flagg JPG
Øivind Larsen jpg