Skal bygge Mölnlyckes nye hovedkontor

Veidekkes datterselskap BRA skal bygge nytt hovedkontor for det medisintekniske selskapet Mölnlycke i Mölndal, sør for Göteborg. Etter planen skal grunnarbeidet starte i høst, med overlevering av ferdig bygg i 2024. Prosjektet har en kontraktssum på ca. SEK 480 millioner.

Mölnlyckes nye hovedkontor i Mölndal

– Vi gleder oss over å ta et stort steg til i retning av å realisere et hovedkontor i verdensklasse. Det nye kontoret skal bygges fra grunnen av, helt og holdent ut fra våre behov, og vil blant annet romme et førsteklasses FoU-anlegg, fleksible samarbeidsflater og et fantastisk miljø å jobbe i, sier Zlatko Rihter, konsernsjef i Mölnlycke, i en pressemelding fra GoCo Health Innovation City.

– GoCo Health Innovation City blir en fantastisk ny bydel som vil tilføre mye til Mölndal og Göteborg-regionen. Vi er stolte over å kunne bidra til dette og over å få fortsatt tillit til å være med i utviklingen av området, sier Patrik Jansson i BRA Bygg.

Det nye bygget vil omfatte ca. 16 000 kvadratmeter og skal romme ca. 800 ansatte. Innvendig er det lagt til rette for fleksible kontorlokaler, med plass for sosiale møteplasser og prosjektarbeid. Utvendig vil bygget få store glassflater og fasade i naturlige materialer. Mölnlyckes nye hovedkontor vil inngå i den fremvoksende helseklyngen GoCo Health Innovation City, der BRA allerede har fullført prosjektet Fujirebio og har signaturbygget GoCo House under oppføring.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

Illustrasjon: Kanozi Architects
Bildetekst: Veidekke venter å kunne starte arbeidet med Mölnlyckes nye hovedkontor i løpet av høsten 2022. Bygget skal romme ca. 800 av selskapets ansatte.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Jørgen Wiese Porsmyr, CFO Veidekke ASA , +47 907 59 058

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Molnlycke - Kanozi Architects jpg