Snart kan barnefamiliene lande på Fornebu

Veidekke Eiendom AS og Fornebu Utvikling ASA har i dag inngått avtale om utvikling av vel 300 boliger for barnefamilier sentralt på Fornebu. - Vi håper på salgsstart om et års tid og innflytting i slutten av 2012, sier konsernsjef Terje Venold i Veidekke og administrerende direktør Morten Grongstad i Fornebu Utvikling. 

 

- Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss en stor og profesjonell boligbygger som Veidekke på dette prosjektet. Sammen har vi utviklet et konsept som bør være midt i blinken for barnefamilier. 110 av boligene vil få egen hage, og det blir store og skjermede lekearealer. Og dette er for familier med en normal økonomi, med rekkehusleiligheter fra 3,5 millioner kroner, forteller Grongstad.


- Veidekke har fulgt utviklingen på Fornebu tett, og mener at dette er riktig tidspunkt å gå inn på. Vi har dessuten klokkertro på konseptet med boliger for barnefamilier. Forholdene ligger jo svært godt til rette for det her på Fornebu, selv om ingen andre har satset på dette segmentet hittil, sier Venold.

 

De 309 boligene skal bygges på tomteområde 8.6 og 8.7, som ligger mellom krysset Rolfsbuktveien/Snarøyveien og Nansenparken. Bebyggelsen vil bestå av 2-3 etasjes rekkehus samt blokker på 4-5 etasjer. Beboerne får direkte tilgang til parkområder og nærhet til barnehage og skoler.

 

I umiddelbar nærhet finnes to grendesentre med Storøya barneskole/barnehage og Hundsund ungdomsskole/barnehage. Ved Hundsund finnes også et idrettsanlegg med svømmehall, gymsal, kunstgressbane og kunstisbane om vinteren. Og det er kort vei til badestrender som Rolfstangen, Haldenbukta og den nye Storøyodden.

 

Reguleringsarkitekt er Spor Arkitekter, og prosjektledere er Emil Paaske i Veidekke Eiendom og Rena Flåteteigen i Fornebu Utvikling. I forbindelse med samarbeidet er selskapet Veifor AS etablert der Veidekke og Fornebu Utvikling har 50/50 eierskap.

 

For mer informasjon kontakt:

Prosjektutvikler Emil Paaske i Veidekke Eiendom, tlf. 21 05 76 60/ 95 81 91 70, emil.paaske@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf. 21 05 77 91/ 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Prosjektleder Rena Flåteteigen i Fornebu Utvikling, tlf. 97 72 91 09, rfl@fornebuutvikling.no

Kommunikasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Fornebu Utvikling,

tlf. 91 53 70 79, age@fornebuutvikling.no

 

Veidekke ASA er en ledende skandinavisk entreprenør og eiendomsutvikler med 6.000 ansatte og en omsetning på 15,6 milliarder kroner (2009). Konsernet er notert på Oslo Børs og har en spredt eierstruktur der de ansatte eier 19,3 % av aksjene. Virksomheten spenner over et vidt spekter av bygge- og anleggsoppdrag, utvikling av bolig- og næringsbygg for private og offentlige kunder, asfaltvirksomhet og veivedlikehold samt innsamling og gjenvinning av avfall.

Dato Tittel Filtype
30.06.2018 Perspektiv Fornebu jpg