Veidekke: Bygger 264 boliger for OBOS i Oslo

Veidekke har fått i oppdrag av OBOS å bygge prosjektet Ulvenplassen på Ulven i Oslo med 264 boliger, eldreleiligheter og næringslokaler. Kontrakten er en totalentreprise verdt 597 millioner kroner ekskl. mva.

Ulvenplassen

- Vi er svært fornøyde med at vi kan fortsette den storstilte utbyggingen av Ulven sammen med OBOS og takker så mye for oppdraget. Dette er ekstra viktig for oss nå når boligmarkedet har kjølnet av, samtidig vet vi jo at markedet kommer tilbake. Ved at OBOS tar ansvar og bygger uten forhåndssalg er de med på å dempe den rekyleffekten som kommer i Oslo når markedet snur, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Boligene i prosjektet har stor variasjon fra ettroms på rundt 30 m2 til femroms på over 160 m2. Noe av det unike med prosjekter er et seniorkonsept med 62 boliger i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg. Seniorboligene får gode fellesarealer innendørs og utendørs samt egen husvert som skal skape et godt og spennende bomiljø og være tilgjengelig for beboerne.

- Nyboligmarkedet er krevende for tiden, men vi mener det er viktig å opprettholde en kontinuitet i boligbyggingen og starte dette boligprosjektet nå. Det er både av hensyn til Ulven-utbyggingens fremdrift som helhet, men også beboere som bor der eller snart skal flytte inn som skal slippe byggearbeid som strekker seg for langt ut i tid. Når Ulvenplassen er ferdig vil OBOS sitt område sør for Ulvenveien være ferdigstilt med gode boliger og grønne flotte uteområder, sier daglig leder Stian Svae i Ulven Bolig AS.

På Ulven begynner nå virkelig den nye bydelen å ta form med nye kvartalsstrukturer og en god blanding av boliger, næringsarealer og uteområder. Veidekke har bygget over 500 av de nær 700 leilighetene som allerede er ferdigstilt. Byggearbeidene settes i gang i disse dager med planlagt ferdigstillelse første halvår 2026.
Les mer om Ulvenplassen her.

Oppdraget går inn i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2023.


For mer informasjon kontakt:
Avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo, tlf 45 03 01 97, kaare.gilhus@veidekke.n
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Daglig leder Stian Svae i Ulven Bolig, tlf 95 12 00 35, stian.svae@obos.no               

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Ulvenplassen_LPO jpg