Veidekke: Bygger adkomstbygg ved Drammen sykehus

Etter to måneders forhandlingsfase har Helse Sør-Øst RHF gitt Veidekke i oppdrag å oppføre adkomstbygget til det nye sykehuset i Drammen. Kontrakten er en totalentreprise verdt 406 millioner kroner ekskl. mva.

Drammen sykehus kontrakt

Adkomstbygget blir et kombinert kontorbygg med inngangsfasiliteter og kantinefunksjoner for ansatte og besøkende. Bygget på totalt 13.400 m2 fordelt over fem etasjer blir liggende mellom psykiatribygget og somatikkbygget. Veidekkes oppdrag omfatter alt fra planlegging, prosjektering, bygging, testfase samt prøvedrift frem til det nye sykehuset står ferdig i 2025.

- Vi er stolte over å ha blitt valgt igjen og takker så mye for fornyet tillit. Det er lite som føles bedre for en entreprenør enn å få bygge moderne og fremtidsrettete sykehus til nytte og glede for pasienter, pårørende og ansatte. Vi er derfor svært tilfredse nå og ser frem til å utvide samarbeidet med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst i Drammen, sier avdelings­leder Marianne Haugen i Veidekke Bygg.

Dette er den andre store kontrakten for Veidekke på det nye sykehuset i Drammen. I april fikk selskapet oppdraget med å oppføre tre bygg for psykisk helsevern og rus verdt 770 millioner kroner.

- Med Veidekke får vi en solid entreprenør som skal være med å sikre en god velkomst til pasienter, ansatte og besøkende i nytt sykehus. Vi ser frem til videre samarbeid med Veidekke innenfor et nytt område, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne i Helse Sør-Øst.

Byggearbeidene starter i august med planlagt overtakelse november 2024. Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:
Avdelingsleder Marianne Haugen i Veidekke Bygg Oslo, tlf 91 57 77 30, marianne.haugen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektdirektør Helse Sør-Øst Arnstein Hodne, tlf 95 08 73 13, arnstein.hodne@sykehusbygg.no  

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Drammen adkomstbygg jpg
Drammen sykehus kontrakt JPG