Veidekke: Bygger flere boliger på Lillestrøm

Veidekke har nå fått i oppdrag av Nesgata 19 utvikling AS (OBOS Nye Hjem og Otto Olsen Boligutvikling) å bygge andre kvartal i boligprosjektet Kvarteret på Lillestrøm. Kontrakten er en totalentreprise verdt 248 millioner kroner ekskl. mva. og innebærer oppføring av 84 miljøsertifiserte leiligheter samt en underjordisk parkeringskjeller. 

Kvarteret Bygg E

- Vi takker for fornyet tillit fra OBOS og Otto Olsen Boligutvikling og for at vi får bygge videre på storprosjektet Kvarteret. Vi setter stor pris på at prosjektet har som ambisjon å bli sertifisert etter miljøstandar­den BREEAM-NOR Very Good, og så er det jo veldig hyggelig at boligene blir så godt mottatt i markedet, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Parsellen heter det andre kvartalet som er planlagt med 136 borettslagsleiligheter varierende i størrelse fra ett- til femroms. Veidekkes kontrakt i denne omgang gjelder oppføring av to bygg i fem og seks etasjer over bakken med henholdsvis 32 og 52 leiligheter. Fra det underjordiske parkerings­anlegget går det heis til alle boligetasjer. Området blir bilfritt og leilighetene får god standard, en effektiv og moderne planløsning og store balkonger med gode lys- og solforhold.

- Vi er godt fornøyde med samarbeidet med Veidekke og ser frem til å fortsette utviklingen av Kvarteret sammen med dem. Vi skal legge til rette for at Kvarteret skal bli et miljøvennlig nabolag, samtidig som at du har gode mulighet til å reise kollektivt dit du ønsker. Du får kort vei til nærmeste bussholdeplass og togstasjon, og toget tar deg til Oslo S på kun 15 minutter, sier Arne Baumann, konserndirektør boligutvikling storby i OBOS.

Kvarteret ligger på sydsiden av Lillestrøm, og har i mange år vært kjent som et område med småindustri og villabebyggelse. Dette endres nå gjennom et utviklingsprosjekt hvor en stor del skal bygges opp helt på nytt. Beboerne får gangavstand til nesten alt av tilbud og opplevelser som butikker, spisesteder, kulturtilbud og kollektiv transport med Oslo S og Gardermoen kun 10-15 minutter unna med tog. 

Byggearbeidene starter umiddelbart med planlagt ferdigstillelse vinteren 2024/2025. Mer om prosjektet: www.obos.no/ kvarteret Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2022.


For mer informasjon kontakt:
Avdelingsleder Kaare Gilhus, tlf 45 03 01 97, kaare.gilhus@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Kommunikasjonsdirektør Thomas Skjennald i OBOS, tlf 92 68 61 00, thomas.skjennald@obos.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Bygg E_LPO png
Bygg F_LPO jpg