Veidekke: Bygger massivtrebygg for GC Rieber Eiendom i Bergen

Veidekke har inngått avtale med GC Rieber Eiendom om å oppføre et miljøsertifisert næringsbygg der Norconsult blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 241 millioner kroner ekskl. mva. 

Fenderen Bergen

- Vi setter stor pris på å få fortsette det gode samarbeidet med GC Rieber Eiendom fra byggingen av hotell Viken Brygge (Moxy Bergen) som blir nærmeste nabo. Prosjektet har svært høye miljøambisjoner, og det er jo noe vi liker ekstra godt å bygge. Vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Prosjektet har fått navnet Fenderen og får en unik beliggenhet ved vannkanten i hjertet av Solheimsviken i Bergen. Bygget blir i massivtre og får tre etasjer pluss kjeller på totalt cirka 7.800 m2 og får en energimiks av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann. Utforming og materialvalg er gjort for å sikre bærekraft i hele byggets levetid fra oppføringen til muligheten for ombygging og gjenbruk av bygningsdeler ved rivning. Bygget skal klassifiseres etter standarden BREEAM Outstanding (Paris Proof).

- Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom og bygges i innovasjons­distriktet i Solheimsviken. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte, sier administrerende direktør Tor Instanes i CG Rieber Eiendom.  

Igangsetting av bygg- og grunnarbeidene er planlagt i overgangen mellom mai og juni med ferdigstillelse i mars 2026. Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:  
Distriktsleder Thor Småbrekke, tlf 93 43 06 60, thor.smaabrekke@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Adm.dir. Tor Instanes i GC Rieber Eiendom, tlf 92 40 48 28, tor.instanes@gcrieber.com

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Fenderen_CUBUS jpg
fenderen_cubus_1977x1077 jpg