Veidekke: Bygger om kontorbygg i Stockholm

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har fått oppdraget med å bygge om og på eiendommen Kv. Påsen 1 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Oppdragsgiver er Fabege AB, og prosjektet er en totalentreprise med kontraktssum ca. SEK 221 millioner. Arbeidet starter i januar 2023 og er planlagt ferdigstilt i desember 2024.

Fabege-Kv Pasen 1-Exterior Torget

Kontorbygget Kv. Påsen 1 ble opprinnelig oppført som posefabrikk i 1955, i et industriområde som ble utbygd i etapper på 30-, 40- og 50-tallet. Eiendommen skal nå oppgraderes og bygges på, til 12 600 kvadratmeter med moderne kontorlokaler som møter ønskene og kravene til morgendagens arbeidsplasser. Bygget planlegges sertifisert til standarden BREEAM Bespoke nivå Excellent.

I prosjektets første fase startet Arcona og Fabege detaljprosjektering og produksjonsforberedelser, og prosjektet går nå over i fase 2.

– Vi gleder oss veldig til å utvikle Kv. Påsen 1 sammen med Arcona. Hammarby Sjöstad er en livlig og innbydende bydel, og med Arconas bistand vil eiendommen i sin nye form bli et tilskudd både til bybildet og til innholdet på tomten, sier Stefan Windefalk, leder for prosjektombygging i Fabege.

– I Arcona gleder vi oss til å gjennomføre ombyggingen og utvidelsen av Kv. Påsen 1, sammen med vår kunde Fabege. Prosjektet har en høy miljø- og bærekraftprofil, som det er ekstra gøy å kunne bidra til, sier Mimmie Sundin, forretningsleder i Arcona.

Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal 2022.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Mimmie Sundin, forretningsleder Arcona, telefon +46 08-601 21 18
Stefan Windefalk, leder for prosjektombygging Fabege, telefon +46 070-496 23 40

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Fabege-Kv_Pasen_1-Exterior_Web_220923_Torget_FINAL jpg