Veidekke: Bygger om skolebygg i Vallentuna

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har av Vallentuna kommune fått oppdraget med å bygge om Vallentuna gymnasiums lokaler, som fremover skal romme både skole og kommunekontor. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt ca. SEK 190 millioner, hvorav prosjekteringsfasen allerede er fullført og utgjør ca. SEK 15 millioner.

Rendering Tellus Arcona Arkiteter

Skolebygget på ca. 9 000 kvadratmeter skal renoveres og bygges om til moderne og egnede lokaler for både skoleelever og kommuneansatte. Nytt vifterom på taket og parkeringshus for ansatte inngår også i prosjektet, som forventes ferdigstilt høsten 2024.

Tanken om å flytte kommunekontoret inn under den videregående skolens tak, kom da kommunen var på utkikk etter nye lokaler, samtidig som man så at dagens 400 elever ikke fullt ut kunne utnytte et skolebygg med kapasitet for 650 elever. Kommunen håper at sammenslåingen skal gi mer effektiv bruk av eiendommen.

– Nå er vi svært glade for å kunne signere en avtale med Arcona om å bringe hele dette spennende prosjektet i havn, sier Vallentuna kommunes prosjektleder Magnus Sjögren.

Arcona gjorde i juni 2022 kjent at de hadde fått oppdraget med å prosjektere ombyggingen, og selskapet har nå altså fått tillit til å gå i gang med selve produksjonsfasen. Byggestart er rett om hjørnet, og planlegging og rivingsarbeid er allerede i gang. Blant annet er det gjort tiltak for at skolen skal kunne fortsette vanlig drift i prosjektperioden.

– Det er kjempegøy å få Vallentuna kommunes tillit til å gå videre med fase 2 i dette samspillsprosjektet, som har mange og ikke helt enkle utfordringer. Vi er klare for oppgaven og ser frem til å starte produksjonen nå, sier Jörgen Böhlin, prosjektleder i Arcona.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Jörgen Böhlin, jorgen.bohlin@arcona.se ,+46 08-601 21 07

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Rendering_Tellus_Arcona_Arkiteter png