Veidekke bygger Os Sjøfront ved Bergen

Veidekke Entreprenør AS har fått i oppdrag av StorBergen Boligbyggelag å oppføre første byggetrinn på boligprosjektet Os Sjøfront. Det består av to boligblokker med til sammen 41 leiligheter beliggende i Os kommune utenfor Bergen. Kontraktssummen er 122,4 mill. kroner ekskl. mva.

Os Sjøfront AS eies av StorBergen Boligbyggelag og Profier-Gruppen. Boligprosjektet ble lagt ut for salg i mars i år, og nå er 40 prosent av boligene solgt. Derfor har selskapet vedtatt at anleggsarbeidet kan starte opp.

Første byggetrinn består av to boligblokker med totalt 41 leiligheter. Kontrakten omfatter også oppføringen av et parkeringsanlegg på 4100 kvadratmeter og en 6300 kvadratmeter stor kai, fundamentert på stålpeler. Bæresystemet for parkering og boliger utføres i plasstøpt betong.

Byggearbeidet ventes å komme i gang i løpet av september, med planlagt ferdigstillelse i juni 2012. Veidekke Entreprenør AS har opsjon på å bygge to tilsvarende boligblokker på Os Sjøfront.

- Vi er glad for at arbeidet nå kommer i gang. Dette er et stort prosjekt, hvor vi har vært spesielt opptatt av samspillet mellom boligmiljøet og bygda. Vi tror nærheten til Osøyro, sjøen og kultursenteret Oseana som er under oppføring, utgjør en flott ramme rundt Os Sjøfront, sier Anne Gine Hestetun, administrerende direktør i StorBergen Boligbyggelag.

For mer informasjon, vennligst kontakt
Adm. dir. Anne Gine Hestetun, StorBergen Boligbyggelag, tlf 99 56 46 43, anne.gine.hestetun@storbergen.no
Distriktsleder Lars Rune Folkedal, Veidekke Bergen, tlf 91 34 69 78, lars.rune.folkedal@veidekke.no

VEIDEKKE ASA

 

 

Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.000 ansatte en omsetning på 16 milliarder kroner. Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus, veivedlikehold og gjenvinning. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for helse, miljø og sikkerhet, HMS, er likestilt med de økonomiske målene.  Veidekke kjennetegnes ved en desentralisert organisasjonsmodell med en sterk bedriftskultur og stor grad av medarbeider­involvering. Over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen 20 % av aksjene i Veidekke. Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 aldri gått med underskudd.

 

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Tittel Filtype
Oversikt mot Os pdf