Veidekke: Bygger studentleiligheter på Gjøvik

Sit har gitt Veidekke i oppdrag å bygge 98 studentleiligheter i Kallerud studentby på Gjøvik. Bygget får høye miljøkvaliteter med utstrakt bruk av tre, og det skal også inneholde fellesarealer for hele studentbyen, en driftssentral og et garasjeanlegg. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 140 millioner kroner ekskl. mva.

SiT Gjøvik

- Vi er stolte av at vi vant konkurransen om oppdraget og takker Sit så mye for tilliten. Kunder som ønsker innovasjon og bærekraftige bygg med betydelige CO2-kutt er jo det vi liker aller best å bygge for. I høst har vi hatt en tett og god samspillsfase med Sit og brukerne av bygget der vi sammen har videreutviklet prosjektet, så nå gleder vi oss til å komme i gang med selve byggearbeidene, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Bygget blir på 4.200 m2 fordelt på hhv. tre og seks etasjer over en sokkeletasje med fellesarealer. Bruk av tre i yttervegger og massivtre i bærekonstruksjonene bidrar til at bygget skal få et CO2-utslipp nær 40 % under kravet i TEK 17. Sosial bærekraft er også vektlagt i bygget der de store fellesarealene skal legge til rette for både planlagt og tilfeldig sosial aktivitet for hele studentbyen.

- Dette er det første prosjektet som kommer i gang etter at regjeringen utvidet kostnads­rammen for bygging av studentboliger. Den nye kostnadsrammen gjør det endelig mulig å komme i gang igjen med studentboligbygging etter en tøff periode hvor flere prosjekter måtte settes på hold på grunn av den voldsomme prisveksten i byggebransjen, sier prosjektleder Arve Lyng i Sit.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i april med ferdigstillelse august 2024.


For mer informasjon kontakt:
Distriktsleder Geirmund Østvold, tlf 95 13 66 36, geirmund.ostvold@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektleder Arve Lyng i Sit, tlf 92 40 31 91, arve.lyng@sit.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
SiT Gjøvik jpg