Veidekke: Endelig blir det nytt kyllingslakteri på Røra

Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør AS og Berg Eiendom Røra AS har signert kontrakt på bygging av nytt kyllingslakteri for Berika på Røra i Trøndelag. Oppdraget er en totalentreprise verdt om lag 135 millioner kroner ekskl. mva.

Kyllingslakteri Røra

- Vi er svært glade for at dette nå omsider blir en realitet. Prosjektet gir oss en betydelig produksjon både i 2024 og 2025, noe som igjen er med på å trygge arbeidsplassene for både våre 200 ansatte og lokale samarbeidspartnere i en ellers krevende tid for bransjen. I tillegg vil et slikt anlegg gi store positive ringvirkninger med mange nye arbeidsplasser i regionen, noe som gir grunnlag for vekst og bolyst på Innherred, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør.

Slakteriet blir på cirka 6.800 m2 over to til tre plan med beliggenhet i Leinsmyra industriområde på Røra i Inderøy kommune. Anlegget skal inneholde lokaler for slakting og bearbeiding av kylling, samt for inntransport av levende dyr og uttransport av ferdige produkter. Det blir også en egen administrasjonsfløy i bygget.

- Med bakgrunn fra kjøttbransjen er det personlig litt ekstra artig at vi får et slakteri på CV-en. Matproduksjon er noe av det mest meningsfulle vi kan drive med, og det skulle bare mangle om ikke et sterkt landbruksområde som Innherred har anlegg for videre bearbeiding av de produktene som landbruket produserer, avslutter Hynne.

Byggearbeidene starter opp til våren med planlagt ferdigstillelse høsten 2025.
 

For mer informasjon kontakt:
Daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør, tlf 95 24 85 41, morten.hynne@grande-entreprenor.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Kylling_Letnes Ark kontor jpg