Veidekke forbyr bruk av trelemmer i stillas

Veidekke Entreprenør har som den første av de store entreprenørene besluttet å forby bruk av stillas med trelemmer. Det er HMS-hensyn som gjør at disse i løpet av 2012 ikke lenger skal finnes på Veidekkes byggeplasser.

- Ingen skal skade seg eller bli syke av å jobbe for eller i Veidekke. I flere tiår har det dessverre forekommet alvorlige personskader på byggeplasser i forbindelse med at trelemmer i stillaser knekker. Vi og mange andre entreprenører har tatt denne utfordringen på alvor, men ikke klart å forhindre at denne typen ulykker inntreffer, sier HMS-sjef Alf Erstad i Veidekke Entreprenør.

- I Veidekke Entreprenør har vi derfor innsett at den eneste muligheten til å sikre oss mot disse ulykkene er å forby bruk av trelemmer i stillas på våre prosjekter. Trelemmene skal erstattes av lemmer i annet godkjent materiale som aluminium, plast, stål og i fremtiden glassfiber, avslutter Erstad.

Utfasingen av trelemmer skal skje i to omganger: Fra 1. juli skal det ikke settes opp nye stillas med trelemmer, og det skal ikke forekomme bruk av trelemmer i stillas på noen av Veidekkes prosjekter etter 1. januar 2013.

Beslutningen gjelder for alle stillas med unntak av rullestillas, der det brukes finér i lemmene.

For mer informasjon kontakt:
HMS-sjef Alf Erstad i Veidekke Entreprenør, tlf 90 51 11 61, alf.erstad@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke ASA, tlf 21 05 77 91 / 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.100 ansatte og en omsetning på 16,3 milliarder kroner (2010). Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus samt veivedlikehold. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for helse, miljø og sikkerhet, HMS, er likestilt med de økonomiske målene.  Veidekke kjennetegnes ved en desentralisert organisasjonsmodell med en sterk bedriftskultur og stor grad av medarbeider­involvering. Over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen nær 20 % av aksjene i Veidekke. Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 aldri gått med underskudd.

Dato Tittel Filtype
30.06.2018 Stillas pdf