Veidekke: HMS-pris til omsorgssenter i Stjørdal

Fosslia omsorgssenter i Stjørdal i Trøndelag er tildelt Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2023. Prosjektet har i nært samarbeid med alle involverte parter lykkes med å oppnå et ekstremt lavt sykefravær og ikke hatt en eneste skade med fravær under hele byggeperioden.

Fosslia omsorgsenter

Fosslia omsorgssenteret har i løpet av byggeperioden utmerket seg med klare retningslinjer og svært gode resultater for helse, miljø og sikkerhet. Eksempler på dette er involverende planlegging både med alle egne medarbeidere og underentreprenører, synlig og tydelig ledelse og tett samarbeid med kunden Stjørdal kommune.

På og rundt byggeplassen finnes flere sårbare brukergrupper. Blant annet to barnehager, en barneskole og et boligområde som har medført flere HMS-utfordringer som prosjektet har måttet ta hensyn til. Aktiv involvering og samarbeid med disse har vært viktig:

– Jeg er imponert over hvordan prosjektteamet har involvert nærmiljøet slik at byggeplassen tilførte noe positivt til nærområdet istedenfor å være en belastning. Dette har gitt både høy trivsel og imponerende resultater. Sikkerheten i Veidekke har alltid aller høyeste prioritet, både for våre medarbeidere og alle andre som berøres av vår virksomhet, sier Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Fosslia omsorgssenter består av 76 boenheter samt et servicebygg med dagsenter, butikk/kiosk og frisør/fotpleiesalong. Kontrakten var en totalentreprise verdt drøyt 250 millioner kroner ekskl. mva. som ble inngått i desember 2020. Byggearbeidene startet i januar 2021 med overlevering høsten 2023.


For mer informasjon kontakt:  
Direktør Veidekke Bygg Trøndelag Torgeir Wiig, tlf 950 20 730, torgeir.wiig@veidekke.no 
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Fosslia omsorgsenter jpg
Vinnerne jpg