Veidekke: HMS-uken er i gang

I dag startet Veidekkes årlige HMS-uke der hele selskapet setter helse, arbeidsmiljø og sikkerhet på timeplanen. Årets tema er de seks store fareområdene i bygg- og anleggsbransjen.

Hege Tungesvik (høyde)

Hverdagen i bygg- og anleggsbransjen er full av potensielt farlige situasjoner. Veidekkes hovedmål for helse, arbeidsmiljø og sikkerhet (HMS) er at ingen skal bli syke, skade seg eller i verste fall miste livet som følge av å jobbe i eller for Veidekke.

Det aller viktigste for Veidekke er å hindre at alvorlige skader rammer egne ansatte eller andre som jobber i eller på våre ulike prosjekter. Derfor er årets tema for HMS-uken de seks store fareområdene i bygg- og anleggsbransjen: Fallende gjenstand, store kjøretøy, elektrisk spenning, sprenging/eksplosjon, fall fra høyde og klemt/fanget.

- I Veidekke har vi så langt i år opplevd fem alvorlige hendelser som er definert som potensielle dødsulykker. Alle disse fem kan plasseres i én av disse seks kategoriene, forteller Hege Tungesvik, HMS-direktør i Veidekke. - Derfor må vi forebygge disse hendelsene enda mer effektivt. Siden dette angår så mange, er årets kampanje høyst relevant for absolutt alle enheter i organisasjonen vår, sier Tungesvik.

Veidekkes HMS-uke har røtter tilbake til 2011 og omfatter ulike arrangementer for alle de 8.000 ansatte i selskapet. Et timeslangt felles program er noe samtlige medarbeiderne skal delta på, og i tillegg gjennomfører mange lokale enheter ulike egne aktiviteter gjennom uken.

- De to siste årene har vi tatt for oss psykisk helse og arbeidsmiljø som hovedtemaer i vår HMS-uke. I år forsøker vi å knytte alle bokstavene i helse (H), arbeidsmiljø (M) og sikkerhet (S) sammen gjennom vårt kampanjekonsept. Sikkerheten er fortsatt helt avgjørende for oss i Veidekke og det viktigste av alt er at alle skal kunne reise hele og trygge hjem hver eneste dag, avslutter Tungesvik.


Se filmen ”De seks store fareområdene”: hms.veidekke.no/hms-ukefilmen/
Se
alt kampanjeinnhold: hms.veidekke.no/


For mer informasjon ta kontakt med:
HMS-direktør Hege Tungesvik, tlf 920 15 367, hege.tungesvik@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Hege Tungesvik asfalt_bredde JPG
Hege Tungesvik asfalt_høyde jpg