Veidekke: Kjempekontrakt om asfalt på E10 i nord

Veidekke har inngått avtale med Skanska Norge om å legge cirka 205.000 tonn asfalt på nye E10 Hålogalandsvegen som er under bygging i Nordland og Troms. Kontrakten er verdt 264 millioner kroner ekskl. mva.

Asfaltlag

- Vi er stolte over å ha vunnet konkurransen om det som er en av tidenes største asfaltkontrakter i Norge. Asfalten skal vi produsere ved vår lokale fabrikk i Sigerfjord, og om lag halvparten av volumet vil inneholde resirkulert asfalt fra den gamle parsellen på E10. Vi takker så mye for tilliten og gleder oss til å samarbeide med Skanska, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt.

Skanska er totalentreprenør på prosjektet, og har inngått en OPS-kontrakt med Statens vegvesen om bygging av drift av 82 kilometer vei på strekningen E10/riksvei 85 Tjeldsund - Gullesfjordbotn - Langvassbukt. Veidekke skal legge asfalt på parsell to til syv på den vestlige delen av prosjektet, nærmere bestemt på E10 fra Sigerfjordtunnelen til Fiskefjorden og derfra på riksvei 85 til Kåringskrysset nord for Lødingen.

- Veidekke viser at de er i stand til å møte våre høye krav til miljøriktige løsninger, som er bakgrunnen for at valget falt på dem. Det er også vært viktig med en leverandør som på en god måte tilfredsstiller kontraktens krav til kvalitet, og våre behov for fremdrift. Det tror jeg Veidekke vil gjøre, og jeg ser frem til samarbeidet, sier prosjektdirektør i Skanska, Are Eliassen.

I 2024 er det estimert at 40-45.000 tonn asfalt skal legges på strekningen, mens resten av asfalteringen skal utføres i 2025-2027. Den nye veien er planlagt åpnet på slutten av 2028.

Les mer om OPS Hålogalandsvegen her.


For mer informasjon kontakt:
Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt, tlf 92 67 12 63, martin.holmqvist@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektdirektør Are Eliassen i Skanska, tlf 93 44 46 57.

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Asfalt JPG
Martin Holmqvist jpg