header

Veidekke kjøper betongelementfabrikk i Sverige

Veidekke Entreprenad AB har inngått avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i den svenske betong­element­fabrikken AB Recess i Sala nord for Stockholm. - Kjøpet av aksjene i Recess er for Veidekke en betydelig satsing på elementbygging for å oppnå høyere effektivitet og lavere kostnader, sier konsernsjef Arne Giske.

Veidekke i Sverige har i flere år hatt et samarbeid med Recess. Sammen har de utviklet en modul i fiberbetong som kan inneholde komplette baderom, tekniske installasjoner for leiligheter og den kan leveres med ferdig innredet kjøkken. Modulen er en viktig del av Veidekkes svenske konsept for kostnadseffektiv og rask boligbygging med høy kvalitet som også ivaretar ønsket om stor arkitektonisk frihet.

Recess produserer også betongelementer til vegger, balkonger og tunneler. Fabrikken og de 32 ansatte har i mer enn 10 år levert ulike tekniske moduler og fiberbetong til kunder som Bombardier, Nokia, Siemens, Trafikverket, Teracom og øvrig svensk byggeindustri.

Partene ønsker ikke å oppgi kjøpesummen for aksjene. For mer informasjon om Recess, se www.recess.se

For mer informasjon kontakt:
Regionssjef Malte Niclasson i Veidekke Sverige, tlf +46 70 594 84 14, malte.niclasson@veidekke.se
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke ASA, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Konsernsjef Arne Giske pdf