Veidekke: Klart for Kilen handelspark i Tønsberg

Veidekke Logistikkbygg og Kilen Syd AS (COOP, Canica og Profier) har etter mange års plan- og utviklingsarbeid endelig kunne inngå avtale om bygging av storhandels­senteret Kilen Handelspark i Tønsberg. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 370 millioner kroner ekskl. mva.

Kilen Handelspark, Tønsberg

- Profier og Veidekke begynte arbeidet med handelsparken helt tilbake til 2008, så her har det vært en svært lang vei fra start til mål. Vårt gode samarbeid er utviklet gjennom flere tidligere prosjekter, deriblant Kilen Bolig som Veidekke bygde for Profier for noen år siden. Nå gleder vi oss til endelig å komme i gang med byggingen, og vi takker så mye for oppdraget, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS.

Kilen Handelspark blir på cirka 20.000 m2 BTA og skal inneholde til sammen ti forskjellige store handelsaktører. Byggearbeidene skal gjennomføres i arbeids­fellesskap mellom Veidekke Bygg og Veidekke Logistikkbygg.

- Vi er glade for at vi endelig skal starte byggingen av Kilen Handelspark. Det har vært krevende planprosesser og mange hindre på veien frem til nå. Takket være utholdende eiere og et godt og konstruktivt samarbeid med Veidekke er vi snart klare til å sette spaden i jorda. Vi opplever betydelig interesse blant store leietakere og er sikre på at dette blir et attraktivt handelspunkt når åpning finner sted i 2024. Og vi har ytterligere planer om utbygging av boliger og rehabilitering av Tolvkanten, sier prosjektleder Jon Lerstang i Profier AS.

Byggearbeidene starter opp før sommeren og skal gjennomføres på to år. Oppdraget inngår i Veidekkes ordreserve for første kvartal.


For mer informasjon kontakt:
Daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS, tlf 91 69 00 80, roar.kristiansen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektleder Jon Lerstang i Profier, tlf 98 24 92 51, jon.lerstang@profier.no  

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke Logistikkbygg er en totalentreprenør som tegner, utvikler og oppfører ulike typer nærings- og industribygg over hele Norge. Vi er 25 entusiastiske kolleger i Larvik som omsatte for ca. 575 millioner kroner i 2021.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Kilen Tønsberg_Spir Arkitekter jpg