Veidekke: Mer å gjøre i storprosjekt i Bjørvika

Etter svært godt boligsalg for Mariakvartalet i Bjørvika, har Oslo S Utvikling (OSU) gitt Veidekke i oppdrag å bygge ferdig kjelleren til det miljøsertifiserte boligprosjektet. Oppdraget er verdt 116 millioner kroner ekskl. mva.

Jimmy Bengtsson og Lars Holm

I Mariakvartalet skal det bygges 246 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud. Boligene skal sertifiseres til Very Good etter BREEAM-NOR manualen. I tillegg skal klimagassutslippet reduseres med minimum 20 %, det blir fossilfri byggeplass og strenge krav til kildesortering og avfallsminimering. Prosjektet er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter.

I slutten av mai fikk Veidekke oppdraget med å bygge første del av kjelleren verdt 260 millioner kroner, og med den nye bestillingen skal kjelleren fullføres. I kjelleretasjene blir det boder, varetorg, diverse fellesarealer og fellesfunksjoner i tillegg til parkeringsplasser for sykler og biler.

- Vi har opplevd en stor interesse for Mariakvartalet, og har solgt over 60 leiligheter de siste ukene. Denne salgssuksessen gjør at vi nå er godt i rute med prosjektet, og kan legge ut neste salgstrinn allerede før jul. OSU har høye krav til både kvalitet og bærekraftige løsninger, og Veidekke har vist at de forstår våre mål og har kompetansen til å gjennomføre våre ambisiøse planer. Vi ser frem til å jobbe tett sammen på Mariakvartalet, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

Veidekke har bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Oslo Atrium, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda. OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som vant Årets Bygg 2021.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal. Kontrakten mellom Veidekke og OSU for hele Mariakvartalet er på 1,037 milliarder kroner ekskl. mva. Det resterende av kontraktssummen går inn i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for videre igangsettelse er oppnådd.

Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:
Avdelingsleder Morten Barreth i Veidekke Bygg Oslo, tlf 93 88 37 16, morten.barreth@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektsjef Jostein Ådalen i OSU, tlf 950 48 489, ja@osu.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Jimmy Bengtsson og Lars Holm _Katrine Lunke-Apeland jpg
Mariakvartalet_3D Estate jpeg