Veidekke: Milliardkontrakt med Statens vegvesen

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å oppgradere Hammersborg- og Vaterlandstunnelen på Ring 1 i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 2,1 milliarder kroner ekskl. mva.

Ring 1 kontrakt

- Dette er et prosjekt som passer Veidekke godt med omfattende grunnarbeider og utfordrende konstruksjonsarbeider. Vi har gjennomført en vellykket samspillsfase sammen med Statens vegvesen i snart ett år som gir oss et veldig godt grunnlag for prosjektgjennom­føringen. Vi takker for tilliten og gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Vaterlandstunnelen (370 m) skal oppgraderes og Hammersborgtunnelen (380 m) skal i tillegg bygges om, forlenges, forsterkes og senkes i terrenget som følge av sikkerhetskrav til nytt regjeringskvartal. Begge tunnelene er fra 1989, og det er behov for omfattende vedlikehold med reparasjon av betongkonstruksjoner og vegbane. I tillegg må generell infrastruktur som belysning, kabler, rør, ledninger, skilting med mer skiftes ut i begge tunnelene.

- Dette er en viktig milepæl i prosjektet. Prosjektet har de siste ti månedene gjennomført en samspillsfase med Veidekke der grunnlaget for selve prosjektgjennomføringen er lagt. Etter en god planleggingsprosess skal vi nå inn i selve gjennomføringen av byggearbeidene. Vi fortsetter det gode samarbeidet, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Byggearbeidene starter i løpet av kort tid med planlagt ferdigstillelse sommeren 2027. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024. Les mer om prosjektet på vegvesen.no/ring.


For mer informasjon kontakt:  
Direktør Neal Nordahl i Veidekke Anlegg, tlf 90 92 44 64, neal.nordahl@veidekke.no
Prosjektdirektør Ane Vestre i Veidekke Anlegg, tlf 92 40 61 15, ane-kari.vestre@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Ring 1 kontrakt jpg