Veidekke: Nå blir det ny skole på Stiklestad

Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør og Verdal kommune har endelig signert kontrakt om bygging av Nye Stiklestad skole. Oppdraget er en totalentreprise verdt drøye 200 millioner kroner ekskl. mva.

Stiklestad skole

Grande Entreprenør vant anbudskonkurransen om den nye skolen før sommerferien i 2023, men som følge av flere runder med klager og behandling i KOFA har det tatt lang tid å komme i gang med prosjektet. Først i februar ble det skrevet kontrakt for samspillsfasen, og etter det har representanter fra Verdal kommune, brukergrupper og Grande jobbet svært godt frem mot endelig kontrakt for bygging av skolen.

- Samspillsprosessen har medført at kommunen får en bedre skole enn det som lå i de opprinnelige skissene. Sammen har vi jobbet mye med kvalitetshevning av arealene og det blir etablert et uteområde som de fleste andre skoler vil misunne barna i Stiklestad skolekrets. Alt dette innenfor gjeldende budsjett, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør.

Nye Stiklestad skole får et bruttoareal på ca 4.800 m2 over to plan med beliggenhet ved den gamle planteskolen på Stiklestad. Skolen bygges med kapasitet for 250 elever fra første til syvende trinn, og den forberedes for en senere utvidelse om det blir behov for det.

- Nå blir det prosjektering og kontrahering av underentreprenører på høygir fra i morgen tidlig. Planen er å starte fysiske arbeider på tomta umiddelbart etter sommerferien med ferdig­stillelse til jul 2025, avslutter Hynne.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.


For mer informasjon kontakt:  
Daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør, tlf 95 24 85 41,morten.hynne@grande-entreprenor.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Stiklestad kontrakt jpg
Stiklestad skole png