Veidekke: Nok en stor asfaltkontrakt - nå med Eiffage

Veidekke har fått i oppdrag av Eiffage Norge å produsere og legge om lag 170.000 tonn asfalt på nye E18 som er under bygging mellom Langangen og Rugtvedt i Telemark. Kontrakten er verdt rundt 200 millioner kroner ekskl. mva.

Martin Holmqvist

- Vi er stolte over å ha vunnet enda en kjempekontrakt om produksjon og utlegging av asfalt i et stort veiprosjekt. Eiffage er en ny kunde for oss som vi gleder oss til å samarbeide med, og vi takker så mye for oppdraget og for tilliten, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt.

Eiffage Norge er totalentreprenør for ny E18 Rugtvedt-Langangen for Nye Veier. Dette er et komplekst prosjekt som omfatter bygging av 17 kilometer firefelts motorvei hvor en stor del består av tunneler og store brukonstruksjoner, for eksempel den 600 meter lange nye Grenlandsbrua.

- Asfalten skal vi produsere på våre fabrikker i Larvik og Skien. En betydelig del resirkulert asfalt skal benyttes, blant annet fra den gamle parsellen på E18. Vi håper også å gjenbruke stein fra tunneldrivingen i området i den nye asfalten dersom kvaliteten er tilfredsstil­lende. Dette vil redusere uttaket av naturressurser og samtidig vært svært kortreiste råmaterialer, noe som er veldig positivt for miljøet og i tråd med vår satsing på bærekraft, avslutter Holmqvist.

Asfaltkontakten strekker seg over tre år. Oppstart er til våren mens de største mengdene skal legges i 2025 og før veien åpnes i 2026. Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:
Direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt, tlf 92 67 12 63, martin.holmqvist@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Asfalt_utlegging jpg
Asfalt_valse jpg
Asfaltering jpg
Martin Holmqvist jpg