Veidekke: Nytt byggeoppdrag i Ålesund

Veidekke har fått i oppdrag av Sunnmøre parkering AS å oppføre et parkeringshus ved Ålesund sjukehus. Parkeringshuset får et bruttoareal på 18.000 m[2] fordelt på fem etasjer med godt over 600 parkeringsplasser. Kontrakten er en totalentreprise verdt 200 millioner kroner ekskl. mva. 

Ålesund p-hus 2

- Dette er et flott prosjekt i tråd med utviklingsplanen til Ålesund sjukehus. Det bidrar til bedre forhold for brukere av sykehuset og ivaretar den universelle gangforbindelsen mellom det nye kollektivknutepunktet langs Borgundvegen til sykehusets hovedinngang. Og vi er jo glade for å bli kjent med en ny kunde og gleder oss til samarbeidet, sier distriktsleder Stig Mork i Veidekke Bygg Møre og Romsdal.

Byggets hovedkonstruksjon vil bestå av søyler og dekker i betongelementer av lavkarbon­betong. Disse blir levert av Veidekke Prefab som nylig vant Veidekkes skandinaviske miljøpris for å levere de mest klimavennlige betongproduktene som standard. Fasaden er av perforerte stålplater i kombinasjon med felt av glass og åpne felt med rekkverk. Parkeringshuset skal oppleves som inviterende, trygt og oversiktlig, og til tross for sitt store volum blir det tilpasset omkringliggende bygninger og landskap.

- Sunnmøre parkering er glad for å kunne gi oppdraget til en fremoverlent organisasjon som Veidekke. Her har det vært kvalitet i alle ledd fra første dag i samarbeidet, også med arkitekt Margarida Pais Arkitektur. Vi er glade for at det blir benyttet klimavennlige betongprodukter som standard i parkeringshuset. Vi er også fornøyd med de tekniske løsningene som skal inn i bygget, og ser frem til å ta det i bruk om to år, sier daglig leder Roar Salen i Sunnmøre Parkering.

Oppstart av byggearbeidene er satt til februar 2024 med planlagt ferdigstillelse i november 2025. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal.


For mer informasjon kontakt:  
Stig Mork, distriktsleder Veidekke Bygg Møre og Romsdal, tlf. 905 42 626, stig.mork@veidekke.no 
Helge Dieset, kommunikasjonssjef Veidekke, tlf. 905 53 322, helge.dieset@veidekke.no
Roar Salen, daglig leder Sunnmøre parkering AS, tlf. 908 60 531, roar.salen@alesundparkering.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Ålesund p-hus kontrakt jpg
Ålesund p-hus_1 jpg
Ålesund p-hus_2 jpg