Veidekke: Nytt oppdrag for Bane NOR på Askerbanen

Veidekke har vunnet oppdraget om å forsterke strømforsyningen for togene på jernbane­strekningen mellom Sandvika og Drammen for Bane NOR. Kontrakten har en verdi på 160 millioner kroner ekskl. mva.

Banearbeider

- Vi takker så mye for tilliten og nok et flott oppdrag for Bane NOR. Arbeidene skal gjennomføres på nattestid slik at det blir minimale påvirkninger for de reisende på denne svært trafikkerte strekningen, noe som stiller høye krav til planlegging og sikkerhet. Dette er et oppdrag med en høy grad av tverrfaglighet, noe som passer oss godt, sier leder Magnus S. Kristensen i Veidekke Bane.

Nye tog og hyppigere avganger krever mer kapasitet fra strømforsyningen til jernbanenettet, og nå skal Askerbanen fra Sandvika og vestover oppgraderes. Oppdraget som er tildelt Veidekke skal bidra til høyere regularitet til glede for de mange togreisende i årene som kommer.

- Bane NOR er godt fornøyde med konkurransen og ser frem mot et godt samarbeid. Vi vil understreket viktigheten av HMS i alle ledd, ikke minst i forhold til alt som har med spennings-satt anlegg å gjøre, sier prosjektsjef Rune Olsen i Bane NOR.

Byggearbeidene starter opp i februar med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.


For mer informasjon kontakt:
Leder Magnus Sutherland Kristensen i Veidekke Bane, tlf 92 22 90 81, magnus.kristensen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Bane jpg