Veidekke: Nytt oppdrag for Bane NOR

Veidekke har vunnet oppdraget om å fornye kontaktledningsanlegget mellom Etterstad og Lillestrøm på Hovedbanen for Bane NOR. Kontrakten er en utførelses­entreprise med en verdi av 248 millioner kroner ekskl. mva.

Banearbeider

- Vi takker så mye for tilliten fra Bane NOR. Dette er et prosjekt som passer godt inn i vår portefølje av fornyelsesprosjekter på jernbanenettet. Arbeidene skal foregå på en cirka 18 kilometers tett trafikkert strekning på Hovedbanen, noe som stiller høye krav til planlegging og sikkerhet i arbeidene, sier leder Trygve Engedal i Veidekke Bane.

Kontaktledningsanlegget skal totalfornyes fra Etterstad til Alnabru, i tillegg skal returstrøm­kretsen fornyes og forsterkes på strekningen fra Alnabru til Lillestrøm. Prosjektet innebærer blant annet å etablere 260 fundamenter med master og fester, montering av ti kilometer ny kontaktledning og bygging av 12 nye transformatorer for returstrøm.

Veidekke Bane ble etablert i 1999 og utfører fornyelse og vedlikehold av jernbaner og sporveier. Virksomheten er landsdekkende, omsetter for om lag 500 millioner kroner i året og har 150 ansatte med høy kompetanse i alle jernbanetekniske fag.  

Arbeidene starter etter påske i år og vil være ferdig i løpet av vinteren 2026. Klikk her for informasjon om prosjektet.


For mer informasjon kontakt:  
Leder Trygve Engedal i Veidekke Bane, tlf 48 07 33 11, trygve.engedal@veidekke.no 
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Bane jpg