Veidekke: Skal bygge garasjeanlegg i Stockholm

Veidekke har signert kontrakt med Atrium Ljungberg om bygging av den nye Bellmansgarasjen i Hagastaden mellom Stockholm og Solna. Prosjektet, som har oppstart i vår og forventes ferdigstilt i andre kvartal 2026, er en utførelsesentreprise i samspill til en verdi av om lag SEK 452 millioner.

Veidekkes oppdrag omfatter nytt garasjebygg på ca. 14.000 kvadratmeter samt kjellerarealer og forberedende fundamenter for to bygningskvartaler, med forbindelse til to planlagte bruer. Garasjen vil huse sykkel- og biloppstillingsplasser og tekniske rom for bolig- og kontorbyggene som senere skal bygges over den.

– Det er godt å komme i gang med byggingen av dette teknisk kompliserte prosjektet, som tar samarbeidet vårt med Atrium Ljungberg videre. Vi skal utnytte vår felles kompetanse og erfaring fra tidligere prosjekter i Hagastaden til å levere et prosjekt i toppklasse, sier Björn Samuelsson i Veidekke Anläggning Öst.

Bellmansgarasjen skal bygges over eksisterende biltunneler, jernbanetunnel og andre fjelltunneler, og garasjestrukturen vil danne fundamentet for de nye kvartalene i det nordøstre hjørnet av Hagastaden.

Kontrakten inngår i ordrereserven for 2. kvartal.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Marcus C Nilsson, konserndirektør Veidekke Infrastruktur Sverige, tlf. +46 76 840 05 56

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.