header

Veidekke: Skal bygge skole og idrettshall utenfor Stockholm

Veidekkes datterselskap Arcona har fått i oppdrag av Botkyrka kommune å bygge en ny grunnskole og idrettshall i Hallunda utenfor Stockholm. Totalentreprisen har en kontraktssum på ca. SEK 533 millioner og omfatter et samlet bygningsareal på 13 500 kvadratmeter. Arbeidet starter i april 2023 og skal ferdigstilles sommeren 2025.

Eleonoraskolan Hallunda Arkitema

Den nye Eleonoraskolan får kapasitet for totalt 915 elever fra førskole til niende trinn i tre parallellklasser. Det skal bygges to selvstendige bygningskropper forbundet med et skjermtak, samt en idrettshall som skal huse skole- og klubbidrett og fritidsklubb. I tillegg kommer tekniske bygg. En skole fra 1970-tallet som står på tomta i dag, skal rives, med unntak av to aktive tilfluktsrom.

– Prosjektet inngår i en stor skolesatsing Botkyrka kommune har satt i gang i Hallunda-Norsborg, og vi gleder oss over endelig å komme i gang! Vi tror at skolen vil gi et fantastisk studie- og arbeidsmiljø og bidra til positiv utvikling for hele bydelen, sier Robin Andersson, prosjektleder for Eleonoraskolan i Botkyrka kommune.

– Vi er svært stolte over å ha fått Botkyrka kommunes tillit til å bygge ny skole for våre barn og unge. Nå gleder vi oss til å starte å bygge et trivelig miljø for både skoleelever og foreningsliv, sier Niklas Widell i Arcona.

Kontrakten inngår i ordrereserven for 2. kvartal.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Niklas Widell, prosjektdirektør, Arcona, +46 08-60 12 182

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Eleonoraskolan Hallunda Arkitema JPG