Veidekke: Skrev milliardkontrakt med Fornebubanen

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Fornebubanen om bygging av tunnelen på den 2,35 kilometer lange strekningen fra Lysaker i Bærum til Vækerø i Oslo. Oppdraget har en estimert verdi på 1,145 milliarder kroner ekskl. mva.

Signering av kontrakt K2B Tunnel Lysaker-Vækerø

- I Veidekke er vi stolte av å bygge prosjekter som så tydelig gir en merverdi for samfunnet. Dette er bærekraftig byutvikling, og vi har en byggherre som har vist seg å være åpen for gode innspill både på gjennomføring og miljø. Vi takker så mye for tilliten og gleder oss til endelig å kunne sette i gang med arbeidet, sier direktør Neal Nordahl i Veidekke Anlegg.

Veidekke skal drive tunnelen fra Lysaker til Vækerø, inkludert rømningsveier og stasjonshaller for Lysaker og Vækerø stasjoner. Tunnelarbeidene skal utføres via et tverrslag (sidetunnel) på Lilleaker. Sjaktarbeidene regnes som kompliserte, og entreprisen har i seg utfordrende geologi og kryssing under Lysakerelven, med kritisk injeksjonsarbeid. Arbeidet foregår nær landets travleste jernbanestrekning som vil være i full drift hele anleggsperioden.

- Vi er naturligvis fornøyde med å få alle de nødvendige beslutningene på plass, slik at vi i dag kunne signere tunnelkontrakten med Veidekke. De har levert et solid og gjennomarbeidet tilbud og stiller med et erfarent og kompetent team. I felleskap skal vi skape en sikker og god prosjektgjennomføring, slik at tunnelstrekningen kan overleveres innenfor rammene til Fornebubaneprosjektet, sier prosjektleder Andreas Finstad i Fornebubanen.

Planlagt oppstart for tunneldrift fra Lysaker er i september, mens anleggsarbeidene på Vækerø har planlagt oppstart i oktober 2023. Opprigging på Lysaker starter umiddelbart og arbeidene er planlagt ferdigstilt i mai 2025.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal. Mer om Fornebubanen her.


For mer informasjon kontakt:
Prosjektdirektør Dan R. Granerud i Veidekke Anlegg, tlf 97 05 82 46, dan.granerud@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Line Fredriksen i Fornebubanen, tlf 91 36 25 54, line.fredriksen@fob.oslo.kommune.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Signering av kontrakt K2B Tunnel Lysaker-Vækerø - Neal Nordahl og Irene Måsøval jpg