header

Veidekke: Starter byggingen av vindpark i Småland for SR Energy

Veidekke og SR Energy starter nå byggingen av Vindpark Horshaga i Uppvidinge kommune i Småland, etter å ha fullført prosjekteringen av vindparken. Prosjektet er en totalentreprise i samspill, og kontraktsummen for produksjonsfasen er ca. SEK 190 millioner. Vindparken ventes å kunne levere elektrisitet til strømnettet fra slutten av 2025.

vindkraftverk hires16-scaled

Veidekkes oppdrag omfatter produksjon av veier, kranplasser, interne strømnett og fundamenter. Arbeidet starter tidlig i 2024 med merking av verdier som skal vernes, før hogst for veier og kranplasser påbegynnes. Levering og montering av selve vindturbinene er forventet å starte våren 2025.

– Vindkraftverket Horshaga bidrar med et velkomment tilskudd av fornybar energi i det sørlige Sverige og muliggjør regional utvikling og elektrifisering av industri, sier Peter Zachrisson, administrerende direktør i SR Energy.

– Vi gleder oss over at vi nå står klar for byggestart. Vår samspillsmodell og felles prosjektorganisasjon gir en trygghet som er avgjørende for å lykkes i komplekse prosjekter som dette, sier Leif Adamsson i Veidekke Anläggning SydMitt.

Vindpark Horshaga omfatter prosjektområdene Horshaga, Älmedal og Rosenholm. Her skal det reises 25 vindturbiner med en samlet effekt på 147 MW. Dette er den andre vindparken vindkraftprodusenten SR Energy bygger i Uppvidinge kommune. Uppvidinge inngår i svensk strømregion 4, som er det området i Europa som har størst underskudd på egenprodusert strøm i forhold til strømforbruk.

Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

Les mer om Vindpark Horshaga

For mer informasjon, ta kontakt med:
Marcus C Nilsson, konserndirektør Veidekke Infrastruktur Sverige, telefon +46 76 840 05 56
Jørgen Wiese Porsmyr, CFO Veidekke ASA, telefon +47 907 59 058

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
vindkraftverk_hires16-scaled jpg