Veidekke: Utvider renseanlegg i Sarpsborg

Veidekke har fått i oppdrag av Sarpsborg kommune å utvide og oppgradere Alvim renseanlegg. Kontrakten er en hovedentreprise verdt 253 millioner kroner ekskl. mva. 

Nye Alvim renseanlegg

- Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet vi allerede har med Sarpsborg kommune fra kontrakten med de forberedende arbeidene ved renseanlegget. Denne nye kontrakten skal utføres i samarbeid mellom Veidekkes avdelinger Leif Grimsrud og Veidekke Bygg Østfold Follo, sier daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud AS.

Alvim renseanlegg skal utvides og oppgraderes for å tilfredsstille stadig strengere rensekrav og ivareta den kapasitetsmessige økningen i befolknings- og næringsutviklingen i Sarpsborg. Prosjektet innebærer bygging av nytt biorenseanlegg med nitrogenrensing, oppføring av et nytt administrasjonsbygg og en garasje samt rehabilitering av eksisterende bygningsmasse.

- Å bli valgt til å gjennomføre dette spennende oppdraget er vi svært godt fornøyde med. Vi takker Sarpsborg kommune for tilliten og ser frem til oppstart og gjennomføring av prosjektet, sier daglig leder Bård Degnes i Veidekke Bygg Østfold Follo.

- Sarpsborg kommune ser frem til et konstruktivt samarbeid og er glad for å kunne samarbeide med Veidekke på dette prosjektet, sier Henrik Høst som er prosjektleder i Sarpsborg kommune.

Igangsetting av bygg- og grunnarbeidene er planlagt i juni 2024 med ferdigstillelse i desember 2026. Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:  
Daglig leder Bård Degnes i Veidekke Bygg Østfold Follo, tlf 94 15 61 00, bard.degnes@veidekke.no
Daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud, tlf 99 28 24 76, magnar.kristiansen@leifgrimsrud.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Kontrakt Alvim jpg
Nye Alvim rense_Norconsult jpg