Anleggsjobb på protonsenteret i Bergen

Veidekke har fått i oppdrag av Helse Bergen HF å utføre grunnarbeidene til det nye protonsenteret ved Haukeland universitetssykehus i Bergen. Oppdraget er en totalentreprise verdt 116 millioner kroner ekskl. mva.

Modell protonsenter

Veidekke skal klargjøre tomten for det nye bygget, noe som innebærer å rive et eksisterende parkeringshus, utføre sikringsarbeider i fjellskjæringen bak bygget samt sprenge en 650 meter lang tunnel og en 60 meter høy heissjakt til sentralblokka for å knytte protonsenteret til resten av sykehuset.

Det nye protonsenteret skal ligge i Haukelandsbakken, rett over nedre stasjon til Ulriksbanen. Protonbehandling er en mer presis behandlingsform enn tradisjonell strålebehandling som gjør at mindre av det friske vevet blir skadet og at flere pasienter kan leve et normalt liv etter kreftsykdom. Parallelt med byggingen i Bergen skal det bygges et tilsvarende senter ved Radiumhospitalet i Oslo.

Arbeider starter opp i disse dager og er planlagt avsluttet i februar 2022. Protonsenteret er planlagt ferdigstilt i 2024.

Les mer om protonsenteret her: https://helse-bergen.no/om-oss/protonsenter-i-bergen


For mer informasjon kontakt:
Prosjektdirektør Bernt Wilhelmsen i Veidekke Anlegg, tlf 94 16 91 19, Bernt.Wilhelmsen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 37 milliarder, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Modell protonsenter jpg