header

Bygger innovasjonshus i Lunds nye Science Village

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Space (Kunskapen 1) i Lund for Wihlborgs Fastigheter AB. Innovasjonsbygget med kontorer og laboratorier blir et av de første i det nye Science Village-området i Lund når det etter planen står klart til innflytting i september 2023. Prosjektet er en samspillsentreprise i to faser med kontraktssum ca. SEK 168 millioner.

Space Plaza View

Veidekkes oppdrag omfatter oppføring av til sammen 7 400 kvadratmeter bruttoareal til kontorer og forskning. Space skal bygges i skandinavisk stil med hybrid bæresystem i tre kombinert med grønn betong og grønt stål. Bygget skal sertifiseres etter Miljöbyggnad Guld og NollCO2 og skal oppfylle de strengeste kravene til bærekraft i alt fra materialvalg til energioptimalisering. Space skal også sertifiseres etter standarden WELL, som innebærer ekstra oppmerksomhet om ansattes trivsel, i form av luftkvalitet, akustikk, bevegelse, næring, mental helse, m.m.

– Å få være med på å utvikle og bygge dette huset sammen med Wihlborgs er både inspirerende og en stor ære. Dette er et prosjekt som passer oss som hånd i hanske, med tett samspill og en involverende tilnærming, sier Cecilia Eneberg, prosjektleder i Veidekke Bygg Syd.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

Illustrasjoner: Wihlborgs Fastigheter

For mer informasjon, ta kontakt med:
Charlotta Nilsén, konserndirektør Veidekke Bygg Sverige, tlf. +46 70-600 30 87

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Space_Aerial View jpg
Space_Plaza View jpg