header

Fikk kjempeoppdrag på Lillestrøm

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge prosjektet Portalen av Jernbanegata AS (OBOS). På Jernbanetomta i Lillestrøm skal Veidekke oppføre et kontorbygg, to bolig­blokker, næringsarealer, et hotell og en parkeringskjeller. Kontrakten er en totalentreprise verdt 821 millioner kroner ekskl. mva.  

Prosjektet er på hele 55.000 kvadratmeter og inneholder 144 leiligheter, 219 hotellrom, 4.000 kvadratmeter næringsarealer, 17.000 m2 kontorarealer for 868 arbeidsplasser. Kontorbygget skal oppføres med miljøklassifiseringen BREEAM-NOR Very Good. Parkeringskjelleren skal ha plass til 248 biler og 788 sykler.

- Portalen er et stort og sammensatt prosjekt hvor vi får brukt hele vår kompetanse. I tett samarbeid med OBOS, de rådgivende ingeniørene og arkitektene har vi jobbet med prosjektutviklingen siden høsten 2013. Nå gleder vi oss til å komme i gang med selve byggearbeidene og takker for tilliten vi har fått av OBOS, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke.

- Portalen er et stort og betydningsfullt prosjekt som inneholder gode, nødvendige bymessige grep og som vil få positiv effekt for Lillestrøm. På et så omfattende prosjekt er vi glad for å ha fått med oss en så tung og erfaren aktør som Veidekke, sier konserndirektør Arne Baumann i OBOS.

Byggearbeidene starter opp i mars og skal avsluttes i januar 2018.

Bildet er fra kontraktssigneringen og viser konserndirektør Arne Baumann i OBOS (t.v.) og distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke.

For mer informasjon kontakt:
Prosjektleder Anders Haugen i Veidekke, tlf 97 66 63 14, anders.haugen@veidekke.no
Konserndirektør OBOS Arne Baumann, tlf 90 11 38 70, arne.baumann@obos.no 
Avdelingsleder Rune Andersstuen i Veidekke, tlf 91 83 33 80, rune.andersstuen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Tittel Filtype
Portalen skisse og bilde pdf