header

Fortsetter flyttingen av kulturbygg i Kiruna

Veidekke har signert avtale med LKAB om å flytte ytterligere fem historiske bygg i Kiruna. Prosjektet inngår i Kirunas store samfunnsomstilling, der bykjernen flyttes til en ny beliggenhet. Prosjektet er en totalentreprise i samspill med en ordresum på ca. SEK 120 millioner og skal utføres av Veidekke-virksomheten Berggren & Bergman.

Flytt kulturbyggnader Kiruna

– Vi ser frem til å utvikle det gode samarbeidet vi har hatt gjennom den pågående flyttingen av såkalte “Gula raden” og 16-roms arbeiderboliger samt første fase av dette prosjektet. Med stort engasjement har vi lykkes med å oppnå gode resultater sammen ved å involvere alle kompetanser. Det gir trygghet å jobbe med et team som har god kunnskap og forståelse for hva LKAB ønsker å få til med denne samfunnsendringen, sier Mari Kuokkanen, prosjektleder for LKABs samfunnsomstilling i Kiruna.

 

Husene som nå forberedes for flytting er noen av Kirunas mest karakteristiske trehus – SJ-husene på Rälsgatan 11–15 og Baningenjörsvägen 5 og 7 med tilhørende bygg.

 

Prosjektet blir gjennomført i samspill mellom LKAB, Berggren og Bergman, LTH Traktor og ER Bygg. Samspill innebærer at byggherre og entreprenør i nært samarbeid prosjekterer, produserer prosjektdokumenter og utfører flyttingen.

 

Selve flyttingen er planlagt gjennomført høsten 2022. Arbeid med rehabilitering, oppussing, tilbygg og andre konstruksjoner fortsetter deretter og skal stå ferdig i løpet av høsten 2024.

 

– Vi takker for fortsatt tillit og for muligheten til å fortsette samarbeidet gjennom involverende samspill. Dette er et spennende oppdrag med en sentral rolle i det nye Kiruna som er under bygging, sier Peter Johansson, prosjektleder, Berggren & Bergman.

 

SJ-husene er blant Kirunas mange arkitektonisk særpregede trehus som får ny adresse i årene som kommer. De inngår i tredje etappe av prosessen med å flytte 39 bygg av kulturhistorisk verdi innen 2035.

 

Kontrakten inngår i ordrereserven for tredje kvartal.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Marcus C Nilsson, konserndirektør Veidekke Infrastruktur Sverige, telefon +46 76 840 05 56

 

 

Veidekkes pressebilder

Abonner på meldinger fra Veidekke

 

 

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

 

 

 

Tittel Filtype
Flytt kulturbyggnader Kiruna jpg