Ny milliardkontrakt med Bane NOR

Veidekke har fått i oppdrag av Bane NOR å bygge tunnel og dagsone for dobbeltsporet jernbane fra Kleverud til Tangenvika langs Mjøsa i Innlandet. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 1,3 milliard kroner ekskl. mva og inneholder i tillegg opsjonsarbeider for cirka 300 millioner kroner.

Avtale Hestnestunnelen

Dette er den første av hovedkontraktene på Bane NORs InterCity-prosjekt Kleverud-Sørli-Åkersvika på Dovrebanen. Arbeidene omfatter i underkant av fem kilometer med grunnarbeider mellom Kleverud og Espa for det nye dobbeltsporet tilrettelagt for hastigheter opptil 250 km/t, inkludert den tre kilometer lange Hestnestunnelen.

- Vi er svært glade for å ha blitt tildelt kontrakten og ser frem til nok et godt samarbeid med Bane NOR som vi allerede utfører flere store oppdrag for. Prosjektet vil gi positive ringvirkninger for lokalmiljøet og lokalt næringsliv, og er fremtidsrettet i forhold til effektiv og klimavennlig transport. Kontrakten sikrer ønsket utvikling for prosjektporteføljen til anleggsvirksomheten vår, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått med oss en solid og erfaren entreprenør som Veidekke på dette arbeidet som bidrar til at det blir kortere reisetid mellom Oslo og Hamar, flere persontog i timen i begge retninger og økt kapasitet for klimavennlig godstrafikk når dobbeltsporet etter planen står ferdig i 2027, sier Stine Undrum, konserndirektør for Utbygging i Bane NOR.  

Oppdraget inngår i Veidekke Infrastrukturs ordrereserve for første kvartal 2022. Veidekke går umiddelbart i gang med prosjektering og forberedende aktiviteter, mens byggearbeidene er planlagt med oppstart i andre kvartal. Mer informasjon om prosjektet: www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/dovrebanen/kleverud-sorli-akersvika/


For mer informasjon kontakt:
Direktør Neal Nordahl i Veidekke Anlegg, tlf 90 92 44 64, neal.nordahl@veidekke.no
Prosjektdirektør Bernt Wilhelmsen i Veidekke Anlegg, tlf 94 16 91 19, bernt.wilhelmsen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Avtale Hestnestunnelen jpg