Skal bygge ny avløpstunnel i Stockholm

Veidekke har fått i oppdrag av Stockholm Vatten och Avfall å bygge Mässtunneln, som skal avlaste Stockholms avløpsnett og redusere risikoen for oversvømmelser. Kontrakten er en utførelsesentreprise med ordreverdi SEK 898 millioner.

I Veidekkes oppdrag inngår bygging av den fire kilometer lange Mässtunneln med tilhørende arbeidstunnel. Mässtunneln vil løpe fra Stockholmsmässan i Älvsjö, gjennom Solberga, Västberga og Midsommarkransen til Liljeholmen. Arbeidstunnelen bygges ved Kontrollvägen i nordre Solberga, og deretter bygges avløpstunnelen ved å sprenge og bore i to retninger. Byggestart er planlagt til desember i år, og tunnelen skal etter planen tas i bruk i 2030.

– Vi er takknemlige for fortsatt tillit fra Stockholm Vatten och Avfall og ser frem til å samarbeide om nok et prosjekt for å forbedre Stockholms miljø, sier Tomas Karlsson i Veidekke Anläggning Öst.

Mässtunneln er en ny etappe i arbeidet for langsiktig håndtering av Stockholms avløpsvann. Den nye avløpstunnelen fra Älvsjö til Liljeholmen vil avlaste det eksisterende avløpssystemet, gjøre det mulig å bygge flere boliger i området rundt Stockholmsmässan og redusere faren for flom ved skybrudd.

Les mer om Mässtunneln

Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal 2023.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Marcus C Nilsson, konserndirektør Veidekke Infrastruktur Sverige, telefon +46 76 840 05 56
Jørgen Wiese Porsmyr, CFO Veidekke ASA, telefon +47 907 59 058

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 39 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.