Skal bygge storhotell i Stockholm

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har fått i oppdrag av AxFast å bygge om kvartalet Torgvågen 7 (PUB-huset) ved Hötorget i Stockholm sentrum. Bygget skal blant annet huse Scandic Haymarket som blir et internasjonalt storhotell med 400 rom, et konferanse­senter, restauranter og butikklokaler. Kontrakten er en totalentreprise verdt cirka 230 millioner svenske kroner ekskl. mva.

For om lag ett år siden kjøpte eiendomsselskapet AxFast det såkalte PUB-huset, og siden har Arcona vært med på utviklingsarbeidet for eiendommen. Hotellet skal bygges om og utvides med 150 rom, restauranter og kafeer, og blir et av Scandics mest fremstående flaggskipshotell på nærmere 16.500 kvadratmeter.

Arcona har de siste årene bygget rundt 1300 hotellrom i Stockholm, blant annet Scandic Grand Central, HTL Hotel og Quality Hotel Globe.

- Etter vårt vellykkede samarbeid med det nylig åpnede HTL Hotell i Stockholm har vi valgt å fortsette samarbeidet med Arcona også på dette hotellprosjektet. Arcona har vært en viktig støtte fra starten av når det gjelder utvikling av eiendommen og kvalitetssikring av prosjektet, sier eiendomssjef Jan Henriksson i AxFast.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke, for mer informasjon kontakt:
Anders Rauge, prosjektsjef Arcona, tlf +46 8 601 21 75, anders.rauge@arcona.se
Jan Henriksson, eiendomssjef AxFast, tlf +46 8 752 53 24, jan.henriksson@axfast.se
Helge Dieset, kommunikasjonssjef Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Tittel Filtype
Illustrasjon fra Koncept Stockholm pdf