Skal bygge verdens beste regnværsskole

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Torslandaskolan F–6 for Lokalförvaltningen Göteborg Stad. Prosjektet er en totalentreprise med kontraktsverdi ca. SEK 217 millioner. Den nye skolen beregnes å stå ferdig våren 2024.

Torslandaskolan Illustration Floden

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum, der byggingen av Torslanda Skole F–6 inngår i jubileumssatsingen Rain Gothenburg. Under temaet «Verdens beste by når det regner» fokuserer kommunen på bærekraft og å møte klimaendringene. Torslandaskolan vil gjøre vann til en ressurs i lek så vel som i pedagogikken.

 

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet  og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

 

Veidekkes oppdrag omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet. Slik skal de nærmere 600 elevene, inkludert elever med særskilte behov, få en skole som legger stor vekt på bærekraft og likeverd.

 

– Vi setter pris på tilliten fra Göteborg kommune og gleder oss til å få bygge for barna våre og sørge for at de har et læringsmiljø i toppklasse, sier Anders Holmqvist, prosjektleder i Veidekke Bygg Väst.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Charlotta Nilsén, konserndirektør Veidekke Bygg Sverige, tlf. +46 070-600 30 87

 

Veidekkes pressebilder

Abonner på meldinger fra Veidekke

 

 

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Torslandaskolan Illustration_Floden jpg
01.01.0001 Torslandaskolan Illustration_Terrassen jpg