Skal bygge Vikhemskolan i Staffanstorp, Sverige

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Vikhemskolan i Staffanstorp i Skåne for Hemsö. Prosjektet har en kontraktsverdi på ca. SEK 190 millioner og er planlagt ferdigstilt til skolestart høsten 2022.

Vikhemskolan

Forut for signeringen av kontrakten har Veidekke og Hemsö gjennomført systemprosjekteringen i samspill.

– Nå gleder vi oss til å starte byggingen av Vikhemskolan i Staffanstorp. Sammen med Veidekke og Internationella Engelska Skolan møter vi behovet for flere grunnskoleplasser i denne voksende kommunen, sier Robert Cardell, prosjektutvikler i Hemsö.

Veidekkes oppdrag omfatter nybygg med bruttoareal ca. 8 250 m2. Når skolen står klar, vil den romme lokaler for Internationella Engelska Skolan og Kunskapsförskolan. Samlet vil skolen kunne ta imot ca. 800 førskolebarn og grunnskoleelever. Skoledelen vil inneholde kantine med kjøkken og spesialrom for heimkunnskap, sløyd og musikk. Førskoledelen vil romme to førskoler med åtte avdelinger samt tilhørende storkjøkken og fellesrom. Til både skolen og førskolen blir det anlagt nye skolegårder.

– Vi takker Hemsö for fortsatt tillit og gleder oss til det videre samarbeidet og til å gi barna og ungdommene våre et førsteklasses læremiljø, sier Cecilia Eneberg, avdelingsleder i Veidekke Bygg Syd.

De nye skolebyggene vil bli miljøsertifisert etter standarden Miljöbyggnad Silver, som betyr at elevene får et sunt inneklima med god ventilasjon, at det blir brukt sunne byggematerialer og at skolen vil få lavt energiforbruk.

Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Mats Nyström, VD Veidekke Sverige, tlf. +46 705 37 12 60

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 37 milliarder, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Vikhemskolan jpg