header

Skal utvide Stovner senter

Arbeidene med å bygge 4.000 m2 nye butikklokaler samt en total oppussing av Stovner senter er nå i gang. Totalt skal Sektor Gruppen investere nærmere 300 millioner kroner i prosjektet, og har nå inngått en utbyggingsavtale med Veidekke Entreprenør til en verdi av 230 millioner kroner ekskl. mva. 

- Dette er et stort prosjekt som omfatter både en utvidelse og en total oppussing av dagens senter. Vi vet at dette er noe lokalbefolkningen har ønsket og ventet på lenge, og vi har jobbet på høygir med å få realisert dette prosjektet etter at vi tok over eierskapet for en snaut år siden, sier eiendomssjef André Gaden i Sektor Gruppen.

Valget av Veidekke som entreprenør har vært viktig når Sektor Gruppen nå skal realisere sin ambisjon for Stovner senter. Avtalen er en videreføring av et langt og godt samarbeid mellom de to selskapene.

- Veidekke er en meget profesjonell og kompetent utbygger, som har vist en solid forståelse for hvordan vi ønsker å utvikle Stovner senter. I tillegg til å gi senteret en skikkelig oppgradering og skape bedre løsninger inne, ønsker vi å åpne opp senteret i så stor grad som mulig ut mot det som skal bli Linjeparken. Veidekke har lang erfaring med utvikling av kjøpesentre, ikke minst kompleksiteten ved å drive byggearbeider parallelt med et senter i full drift, sier Gaden.

- Stovner senter har eksistert i 40 år, og er en institusjon i norsk kjøpesentersammenheng. Senteret har spilt en uvurderlig rolle for lokalbefolkningen helt siden åpningen i 1975, og vi er stolte over å få være med å utvikle morgendagens Stovner senter i samarbeid med Sektor Gruppen, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør.

- Prosjektet vil ha en høy miljøprofil, der nybygget skal sertifiseres til karakteren «Very good» etter standarden BREEAM Nor, og senteret skal driftes etter BREEAM In-Use. Den høye miljøprofilen forplikter, og det liker vi. Det vil innebære at vi stiller krav blant annet til valg av kortreiste materialer, lavere utslipp og bedre innemiljø. Dermed skal Stovner senter både bygges og drifte på en bærekraftig måte, sier prosjektsjef Alexander Almeland i Sektor Gruppen. 

Bildet viser distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke (t.v.) og adm. dir. Eirik Thrygg i Sektor Gruppen.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke, for mer informasjon kontakt:
Prosjektleder Lars Sikkeland i Veidekke, tlf 91 83 04 71, lars.sikkeland@veidekke.no
Avdelingsleder Birte Almeland i Veidekke, tlf 95 07 70 31, birte.almeland@veidekke.no
Eiendomssjef André Gaden i Sektor Gruppen,tlf 93 03 73 22, andre.gaden@sektor.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Tittel Filtype
Pressebilde Stovner Senter pdf