Storprosjekt til Veidekke på Lillehammer

Veidekke Entreprenør har i dag skrevet kontrakt med Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP) og USBL om oppføring av 360 studentboliger i fire miljøbygg i Olympiaparken på Lillehammer. Oppdraget er en totalentreprise verdt 200 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet er et av innlandets største byggeprosjekter. Studentboligene som skal brukes som deltagerlandsby under Ungdoms-OL i 2016, blir liggende rett bak Stampesletta sentralt i Lillehammer. SOPP skal bygge tre bygg med til sammen 300 hybelleiligheter, mens USBL skal bygge ett bygg med 60 hybel­leiligheter. Samlet bruttoareal blir 13.800 m2.

Miljø og energi har vært sentralt i utviklingen av prosjektet. Bygningene blir passivhus med fjernvarmetilknytning, kildesortering og sykkelparkering til samtlige hybelleiligheter. Det blir fire fellesrom, fire lagerrom, to smøreboder og ett fellesvaskeri i bygningskomplekset. Hver hybelleilighet blir på 18 m2 med oppholdsrom/soverom, gang, bad og minikjøkken.

Alle byggene får besøksstandard med heis, og HC-WC på hvert plan. Tjue prosent av hybelleilighetene (72) er tilgjengelig boenhet. Byggene skal oppføres med plasstøpte betongfundamenter, plattendekker med påstøp som etasjeskillere, plasstøpte betong skillevegger, fasadeelementer i tre og flatt tak tekket med takpapp.

Grunnarbeidene har pågått siden i sommer, og leilighetene skal stå klare til bruk til skolestart høsten 2015.

Pressebilde: Studentboliger Lillehammer

For mer informasjon kontakt:
Distriktsleder Gudmund Lien Bjørnstad i Veidekke, tlf 91 12 83 65, gudmund.bjornstad@veidekke.no
Bolig- og eiendomsdirektør Geir Monsen i SOPP, tlf 95 98 16 21, geir.monsen@sopp.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

 

 

Veidekke er et av Skandinavias ledende entreprenørselskap og eiendomsutviklere med en omsetning på 20 milliarder kroner (2012) og 6 300 ansatte. Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus samt veivedlikehold. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for HMS er likestilt med våre økonomiske mål. Veidekke kjennetegnes ved en sterk bedriftskultur med involvering og medeierskap som viktige byggesteiner. Over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen rundt 20 % av aksjene i konsernet. Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Dato Tittel Filtype
30.06.2018 Lillehammer pdf