Utvider kjøpesenter i Harstad

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS har fått i oppdrag av Coop Nords datterselskap Verkstedveien Eiendom AS å utvide Sjøkanten Senter i Harstad. Oppdraget innebærer oppføring av 19.600 m2 nye butikklokaler og et nytt parkeringshus på 7.400 m2. Kontrakten har en verdi på 163 millioner kroner ekskl. mva.

Butikkarealet i Sjøkanten Senter skal utvides med nesten 20.000 m² over to plan. Block Berge Bygg skal levere et lukket råbygg med heiser og rulletrapper samt nytt parkeringshus over tre plan. Verkstedveien Eiendom skal i tillegg ruste opp eksisterende senter i forbindelse med utvidelsen slik at senteret vil fremstå som helhetlig, moderne og fremtidsrettet.

Råbygget fra Block Berge Bygg leveres med prefabrikkert gulv på grunn og betongelementer i sin helhet. Fasadene leveres i sort slipt larvikitt og hvit prikkmeislet betong. Det valgte byggesystemet gir store fordeler med tanke på energi, tetthet og ikke minst byggetid.

- Vi er svært godt fornøyd med at Verkstedveien Eiendom har valgt Block Berge Bygg AS. Vi har lang erfaring og høy kompetanse i å gjennomføre byggeprosjekter både på kjøpesentre og parkerings­hus. I samspill med byggherren har vi fått brukt vår kunnskap på utvikling og bygging med industriell forutsetning for å optimalisere hele byggeprosessen. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene i Harstad, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

Byggearbeidene starter i begynnelsen av februar og skal være ferdige i mai 2016.

For pressebilder se www.flickr.com/photos/veidekke, for mer informasjon kontakt:

Adm. direktør Yngvar Karlsen, Block Berge Bygg AS, telefon 916 64 951, yk@blockberge.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset, Veidekke ASA, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 21 milliarder kroner (2013), og halvparten av de 6 300 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12
Dato Tittel Filtype
30.06.2018 Illustrasjon Sjoekanten senter pdf