Utvider rullebane på Ørland flystasjon

Veidekkes datterselskap Tore Løkke AS har vunnet konkurransen om å fornye og utvide taksebane Yankee med tilførselstaksebaner på Ørland flystasjon for Forsvarsbygg. Oppdraget er verdt 148 millioner kroner ekskl. mva. pluss opsjoner.

Terje Bratberg

Taksebane Yankee er parallell med rullebanen på Ørland flystasjon. Den skal renoveres og oppgraderes slik at den tilfredsstiller formelle NATO-krav som nødrullebane og reserve­rullebane for jagerfly og transportfly, samt oppfylle NATO-krav og EASA-krav til taksebane.

Arbeidet innebærer blant annet en utvidelse av bredden fra 22,5 meter til 33 meter, økning av bæreevnen, legging av kabelrør, kummer og drenering av overvann. Oppdraget omfatter også fornyelse av tilførselstaksebanene A4-A7 mellom Yankee og rullebanen.

- Vi takker så mye for tilliten og oppdraget. Vi har hatt mange oppdrag på flyplasser rundt i Norge, også her på Ørland i forbindelse med utbyggingen og opprustningen av flystasjonen. Forsvarsbygg er en viktig kunde for Veidekke og oss, så denne kontrakten er vi veldig glade for, sier daglig leder Terje Bratberg i Tore Løkke AS.

Anleggsarbeidene starter i løpet av kort tid og skal pågå i et års tid.
 

For mer informasjon kontakt:
Daglig leder Terje Bratberg i Tore Løkke AS, tlf 95 87 25 44, terje@lokke.com
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 37 milliarder, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd. 

Tittel Filtype
Terje Bratberg jpg