Veidekke: Bygger Mediebyen i Stavanger

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre kontor- og næringsbygget Mediebyen på Nytorget i Stavanger for SVG Property AS. Bygget på 11.500 kvadratmeter får blant annet NRK og Stavanger Aftenblad som leietakere. Kontrakten er en totalentreprise verdt 330 millioner kroner ekskl. mva. 

Nytorget Mediebyen

- Det er veldig gledelig å nå få komme i gang med bygging av mediebyen. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i lang tid nå i tett samarbeid med SVG Property, Ghilardi+Hellsten og flere samarbeidspartnere, og vi har vært gjennom en lang reguleringsprosess. Dette blir et flott prosjekt som kommer til å bli en sentral del av bybildet fremover, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

- Sentrumsutvikling er viktig for SVG Property AS, som har som strategi å eie byggene sine i lang tid fremover. Det å få starte på dette viktige transformasjonsprosjektet er noe vi har sett frem til i lang tid, sier daglig leder i SVG Property Tonje Rosenvold. - Det vil bli et svært bra bygg for Mediebyen, men også for andre leietakere som ønsker seg inn i et nytt flott sentrumsbygg på pulserende Nytorget, legger hun til.

Leietakerne NRK og Aftenbladet vil holde til i andre og tredje etasje i bygget, mens de tre øverste etasjene fortsatt er ledige. I inngangssonen fra Nytorget planlegges det et matkonsept samt møtesteder. Parkeringskjelleren vil inneholde garderobe, sykkelparkering og parkering for tjenestebilene til NRK og Aftenbladet i tillegg til teknisk rom for ventilasjon og energi­sentral. Det etableres egen energisentral med energibrønner under bygget. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres til klasse Excellent i tillegg til å skulle oppfylle FutureBuilts krav til sirkularitet. 

- Vi er veldig fornøyde med at vi er i mål med alle tillatelser og kontrakten med Veidekke. Det blir et spennende prosjekt å følge for hele byen, da vi ønsker å levere et stedstilpasset bygg i portalen til denne populære delen av sentrum, sier Tore André Eide, utviklingssjef hos utbygger SVG Property. - Vi har i flere år jobbet tett med Veidekke og Teqva for å løse et komplisert bygg samtidig som vi har hatt økende renter og byggekostnader. Entreprenørene har deltatt i gode prosesser underveis, og vi som utbygger berømmer innsatsen og kreativiteten for å få dette i mål, avslutter Eide.

På byggeplassen er rivearbeidene allerede godt i gang, og det hele skal stå klart i juni 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.


For mer informasjon kontakt:
Bendik Aarstad, distriktsleder Veidekke Bygg Rogaland, tlf 911 93 701, bendik.aarstad@veidekke.no 
Helge Dieset, kommunikasjonssjef Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Tore Andre Eide, Utviklingssjef SVG Property AS, tlf 482 63 456, tore@svgproperty.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Kontrakt Nytorget mediebyen jpg
Nytorget_Ghilardi+Hellsten jpg